Home Svenska Delhi Confidential: Oppositionsledare hoppar över Jagdeep Dhankars svordomsceremoni som vicepresident

Delhi Confidential: Oppositionsledare hoppar över Jagdeep Dhankars svordomsceremoni som vicepresident

0

Jagdeep Dhankhar

Insvärsceremonin av Jagdeep Dhankhar som vicepresident var praktiskt taget en angelägenhet för alla regeringar. Nästan alla oppositionsledare hoppade över det. Medan oppositionsledaren i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge var nere med Covid, var kongressledaren i Lok Sabha Adhir Ranjan Chowdhury i Baharampur, hans valkrets. UPA:s ordförande Sonia Gandhi sägs må dåligt igen. Källor sa att golvledare för större partier i båda husen också var inbjudna men de höll sig borta.

Snälla masker: Ökningen av Covid-19-fall i den nationella huvudstaden har inneburit en återgång till masker även i Högsta domstolen. På torsdagen påminde Indiens chefsdomare N V Ramana advokater som hade samlats i hans domstol för att argumentera för sina fall att bära masker. “Snälla bär en mask. Majoriteten av vår personal och kollegor får det. Domare får också, säger CJI. Många domare och personal vid domstolen hade på senare tid diagnostiserats med viruset, några av dem hade upprepade infektioner.

Win-win-plan: Kongressen på torsdagen meddelade att den skulle hålla ett megarally i Ramlila Maidan den 28 augusti i frågan om prisökningar och arbetslöshet. Medan partiets beslut att gå ut på gatorna har entusiasmerat många ledare, är några av dem oroliga för ökningen av Covid-fallen i Delhi. Med den nationella huvudstaden som ser en kraftig ökning av antalet dagliga Covid-19-fall, undrar de om administrationen skulle tillåta ett stort rally. Andra tror att nekande av tillstånd, om det händer, också kan utnyttjas politiskt.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

Rushdie-attack: Högljudd tystnad i dag ekar parlamentets dämpade ställning över y …

Premium

Vilka tre bokstäver, en del av Lahore Conspiracy Case, kommer att ingå i en…

Premium

Sju decennier sedan självständigheten är det hög tid att våra filmer återspeglar…

Premium

Indien sviker fortfarande sina kvinnor, 75 år efter Independence Prenumerera nu för att få 62 % RABATT