Home Norsk Daglig orientering: Fire soldater drept i J&K-terrorangrep; tørken truer i Jharkhand

Daglig orientering: Fire soldater drept i J&K-terrorangrep; tørken truer i Jharkhand

0

Toppnyheter 12. august 2022.

God morgen 

I dagens utgave: Fire soldater drept i J&K-terrorangrep; på fly til Kabul, hjemkomsthistorier; tørke truende i Jharkhand; og mer.

Stor historie 

Fire dager før uavhengighetsdagen ble fire soldater drept i et militant angrep på en hærleir i Rajouri-distriktet i Jammu torsdag. Begge militantene som var involvert i angrepet ble skutt ned i den fire timer lange brannkampen som fulgte, sa hæren.

Subscriber Only StoriesView All

Premium
Express Sunday Story: The Bihar Handshake

Premium

Innespor: Outfoxing BJP

Premium

Tavleen Singh skriver: Har India endret seg nok?

Premium

Rushdie-angrep: Høy stillhet i dag gjenspeiler parlamentets dempede standpunkt over deg…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Her er hva skjedde: Ifølge hæren utfordret soldatene de to militantene som lobbet granater mens de forsøkte å komme seg inn i posten. Sikkerhetspersonellet sperret deretter av området og engasjerte dem i en brannkamp, ​​sa han.

Fortelling om etterlatte slektninger:Timer før han bukket under for militantes kuler tidlig på torsdag, hadde Subedar Rajendra Prasad Bhamboo (48) snakket med datteren sin på en videosamtale før han la på på grunn av dårlig mobiltelefonnettverk. I mellomtiden snakket Rifleman Nishant Malik, 21, med familien sin, basert i Hansi-byen i Haryanas Hisar-distrikt, på en videosamtale onsdag. Torsdag morgen ringte søsteren Maliks nummer – det var Raksha Bandhans dag. Det kom ikke noe svar.

Bare i Express 

Studenter som kom hjem, en lege på permisjon fra sykehuset hennes i New Delhi for å besøke sin syke mor, en mann som klarte å få et medisinsk visum og skulle hjem etter behandlingen, en klut av hjelpearbeidere – dette er noen av de rundt 90 reisende som returderte til Afghanistan ombord på A343 Kam Air-flyetsom dro fra New Delhi torsdag ettermiddag. Flyet til Kabul ga et lite innblikk i New Delhis tentative forsøk på å bygge et forhold til Taliban, uten å gjenkjenne regimet.

I vår meningsseksjon i dag skriver tidligere politikommissær i Pune, Meeran Chadha Borwankar, om den langsomme henrettelsen av politiet som en institusjon: «Den indiske straffeloven definerer konspirasjon som en ulovlig handling og holder hver konspiratør for å være like ansvarlig, men den definerer ikke «drap av en institusjon» som et lovbrudd. Det har oppmuntret den utøvende makten til å slå ikke bare mot politiet, men også mot strafferettssystemet som helhet.»

Fra forsiden 

Annonse

Kina har blokkert et forslag fra India og USA i FNs sikkerhetsråd (UNSC) om å utpeke Abdul Rauf Azhar, bror til Jaish-e-Mohammed (JeM) sjef Masood Azhar og nestleder for den pakistansk-baserte forbudte terrorgruppen, < b>som en “global terrorist”.

CJI N V Ramana erkjente torsdag at virkningen av freebies lovet av politiske partier på landets finanspolitiske helse var “et alvorlig problem”, men sa at han ikke var for å frata noen parti over det fordi det ville være “antidemokratisk ”.

En 49 år gammel kvinne fra Bengaluru har henvendt seg til Delhi High Court med en uvanlig sak – for å stoppe venninnen hennes, en Noida-basert 48 år gammel mann med en svekkende helsetilstand, fra å reise til Europa angivelig for å gjennomgå assistert selvmord eller eutanasi— et alternativ som ikke er tilgjengelig i India for en person som ikke er dødssyk.

Må lese 

Annonse

En tørke truer over Jharkhand i år. Statens landbruksavdeling har lansert en statlig undersøkelse for å “forstå dybden av tørken” og bøndenes tilstand. “Hvert tredje år er det det samme problemet, og så er det en matkrise,” sa Mahato, Bokaro-bonden. På jordene er det allerede frykt for at bønder skal gå i gjeldsfeller.

Ettersom Lumpy Skin-sykdommen fortsetter å spre seg over Kutch, har skyttergraver og oppblåste storfekadaver blitt vanlig på det pastorale landet som grenser til Mundra-Mandvi kystmotorveien. Virussykdommen som har sin opprinnelse i Afrika har herjet over Gujarat i tre måneder siden det første tilfellet ble rapportert 23. april i Kutch-distriktet, hvor mange er avhengige av storfedrift for sitt levebrød. Grensedistriktet, med husdyrbestand på rundt 23,79 lakh, har vært det verst berørte distriktet, står for 38 891 tilfeller eller 52 prosent av de totale rapporterte tilfellene i delstaten per 10. august. 

Lavere enn forventet inflasjonsdata i USA på 8,5 prosent i juli, ned fra 9,1 prosent juni, har generelt økt investorsentimentet rundt om i verden. Indiske markeder hentet allerede trøst fra demping av råoljepriser og generell inflasjon, og var på vei oppover. Eksperter sier imidlertid at inflasjonen fortsatt er en bekymring. Vi bryter ned hva talløkningen i USA betyr for India.

Og til slutt

Du må krysse en vannhinder for å komme til hjemmet til Indias beste brattpasser. Ikke det vertikale hinderet på en flat bane som Avinash Sable grasiøst hopper over for å hente medaljer, men et fem fot bredt krater, med brunt sørpete vann, som kan svelge en sedan. I landsbyen hans som blinker og du savner det, Mandwa, i Maharashtras Beed-distrikt, hvor en GPS er til liten nytte, har hans åtte-roms under konstruksjon blitt en referanse. Men historien til Sable begynner ikke ved dette palasset som er under bygging, i stedet det starter ved en blikkskur uten lys og ett rom en kilometer nedoverbakke.

Til i morgen, 

Rahel Philipose 

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå