Home Norsk CDC slapper av sine Covid-retningslinjer, og signaliserer ny fase av pandemien

CDC slapper av sine Covid-retningslinjer, og signaliserer ny fase av pandemien

0

En kvinne på et mobilt Covid-19-teststed i Berkeley, California, 13. juli 2022. (Jim Wilson/The New York Times)

Skrevet av Emily Anthes

The Centers for Disease Control and Prevention løsnet Covid-19-retningslinjene på torsdag, og frigjorde skoler og bedrifter fra belastningen med å kreve at uvaksinerte personer som er utsatt for viruset, skal settes i karantene hjemme.

Endringene er et skarpt trekk bort fra tiltak som krav til sosial distansering og karantene, som hadde polarisert store deler av landet, og erkjenner effektivt måten mange amerikanere har navigert gjennom pandemien på en stund. Byråets handling kommer etter hvert som barn over hele landet går tilbake til skolen og mange kontorer har åpnet igjen.

“Vi vet at Covid-19 er kommet for å bli,” sa Greta Massetti, en CDC-epidemiolog, på en nyhetsbriefing Torsdag. “Høye nivåer av befolkningsimmunitet på grunn av vaksinasjon og tidligere infeksjon, og de mange verktøyene vi har tilgjengelig for å beskytte mennesker mot alvorlig sykdom og død, har satt oss på et annet sted.”

CDCs nye retningslinjer kommer etter mer enn to år med en pandemi der mer enn 1 million amerikanere har dødd. Med den svært smittsomme BA.5-subvarianten av spredning av omicron, registrerer USA mer enn 100 000 tilfeller og nesten 500 dødsfall om dagen i gjennomsnitt.

Men mange amerikanere unnlot praksis som sosial distansering, karantene og maske brukt for lenge siden.

“Jeg tror de prøver å møte virkeligheten som alle i offentligheten er ganske ferdig med denne pandemien, sier Michael T. Osterholm, en ekspert på infeksjonssykdommer ved University of Minnesota, med henvisning til CDC.

Byrået har jobbet i månedsvis med den nye veiledningen, som bygger på tidligere anbefalinger gitt i februar, da byrået forkortet isolasjonstiden for mange amerikanere. CDC sa at de gjør endringer nå fordi vaksinasjon og tidligere infeksjoner har gitt mange amerikanere en viss grad av beskyttelse mot viruset, og behandlinger, vaksiner og boostere er tilgjengelige for å redusere risikoen for alvorlig sykdom.

Annonse

Endringene flytter mye av ansvaret for risikoreduksjon fra institusjoner til enkeltpersoner. CDC anbefaler ikke lenger at folk holder seg 6 fot unna andre. I stedet bemerker den at det å unngå overfylte områder og holde avstand til andre er strategier som folk kanskje vil vurdere for å redusere risikoen.

Og de anbefalte forebyggingsstrategiene skiller ikke lenger mellom personer som er oppdatert på vaksinasjonene deres og de som ikke er det, og effektiviserer et komplisert sett med regler som kan være vanskelig for skoler og bedrifter å navigere.

Personer som er eksponert for viruset må ikke lenger settes i karantene hjemme uavhengig av vaksinasjonsstatus, selv om de bør bruke maske i 10 dager og bli testet for viruset på dag 5, i henhold til de nye retningslinjene. Kontaktsporing og rutinemessig overvåkingstesting av personer uten symptomer anbefales ikke lenger i de fleste miljøer.

I stedet for å fokusere på å bremse overføringen av viruset, prioriterer anbefalingene å forebygge alvorlig sykdom. De understreker viktigheten av vaksinasjon og andre forebyggende tiltak, inkludert antivirale behandlinger og ventilasjon.

Annonse

Retningslinjene rundt maskering – som anbefaler at folk bruker dem innendørs på steder der covid-19-nivåene i samfunnet er høye – har ikke endret.

Og folk som tester positivt for viruset bør fortsatt isolere seg hjemme i minst fem dager. De som hadde moderat eller alvorlig sykdom, eller er immunkompromittert, bør isolere seg gjennom dag 10.

Byrået tok også opp rebound-infeksjonene som noen mennesker rapporterte etter å ha tatt den antivirale behandlingen Paxlovid; Hvis symptomene kommer tilbake, bør folk starte klokken på nytt ved isolasjon, sa CDC.

Mange helseeksperter berømmet de nye retningslinjene for å representere en pragmatisk tilnærming til å leve med viruset på lengre sikt.

< p>“Jeg synes dette er en velkommen forandring,” sa Amesh Adalja, seniorforsker ved Johns Hopkins Center for Health Security. «Det viser faktisk hvor langt vi har kommet.»

Annonse

De nye retningslinjene vil også være lettere for publikum å følge, la han til.

Men pandemien er ikke avsluttet, eksperter bemerket, og strengere tiltak kan være nødvendig i tilfelle nye varianter eller fremtidige stigninger.

Annonse

Mens nesten alle amerikanere nå er kvalifisert til å bli vaksinert, er mange ikke oppdatert på skuddene sine. Bare 30 % av 5- til 11-åringene og 60 % av 12- til 17-åringene har fått sin primærvaksineserie over hele landet. Blant voksne 65 og eldre, som har størst risiko for alvorlig sykdom, har 65 % fått en booster. Kritiske terapier, som antivirale behandlinger, er fortsatt vanskelige å få tilgang til for mange.

“Selvfølgelig må vi gjøre mer arbeid for å sikre at flere mennesker benytter seg av beskyttelsen som disse verktøyene har å tilby, og at flere mennesker kan få tilgang til disse verktøyene,” sa Jennifer Nuzzo, direktør for Pandemic Center ved Brown University School av folkehelsen. “Jeg tror det har vært en generell tilbakeringing i bakken som er nødvendig for å få folk vaksinert.”

Annonse

Veiledningen beveger seg bort fra omfattende forholdsregler på befolkningsnivå til mer målrettede råd for sårbare befolkninger og spesifikke høyrisikoinnstillinger og omstendigheter.

For eksempel bemerker retningslinjene at skoler kan være lurt å vurdere overvåkingstesting i visse scenarier, for eksempel når elever kommer tilbake fra skoleferier eller for de som deltar i kontaktidrett.

Uvaksinerte elever som er eksponert. til viruset vil ikke lenger trenge å teste ofte for å forbli i klasserommet, en tilnærming kjent som “test for å bli.” CDC anbefaler ikke lenger en praksis kjent som kohorting, der skoler deler elever inn i mindre grupper og begrenser kontakt mellom dem for å redusere risikoen for virusoverføring.

Helseeksperter sa at endringen i veiledning var spesielt velkommen når elevene drar tilbake til skolen, en setting der karantener hadde vært spesielt forstyrrende.

“Dette vil virkelig bidra til å minimere effekten av Covid-19 på utdanning, ” sa Christina Ramirez, en biostatistiker ved University of California, Los Angeles.

Mercedes Carnethon, en epidemiolog ved Northwestern University Feinberg School of Medicine, sa at hun ikke så på endringene, selv eliminering av karantener til fordel for 10 dagers maskering, som en løsner på byråets veiledning.

“Vi vet absolutt at det å bære en maske av høy kvalitet vil gi noe av den sterkeste beskyttelsen mot å spre den til noen andre, og karantene er logistisk tyngende,” sa hun. “Det kan sees på som en avslapping av retningslinjer, men jeg tror det er en mye mer hensiktsmessig og målrettet løsning.”

Joseph Allen, en forsker fra Harvard University som studerer innendørs miljøkvalitet, berømmet de nye retningslinjene for å legge mer vekt på å forbedre ventilasjonen.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Hvilke tre bokstaver, en del av Lahore Conspiracy Case, vil være en del av en…

Premium

Syv tiår siden uavhengighet, det er på høy tid at filmene våre reflektere…

Premium

India svikter fortsatt sine kvinner, 75 år etter uavhengighet

Premium

Cricket jager den amerikanske drømmen Abonner nå for å få 62 % RABATT

“God ventilasjon er noe som bidrar til å redusere risikoen for overføring som ikke er politisk og som ikke krever atferd endre,” sa han.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå