AAPs velferdsmodell vs BJPs labharthi: Kejriwal ser utbytte i freebie-kamp

0
48

AAP mener at det regjerende BJP har en formidabel fortelling om religion, kaste, sosial mobilitet, som har altfor mange mottakere for øyeblikket til at noen part kan tilby en overbevisende mot, men det finnes områder hvor diskursen ikke er like effektiv. (Fil)

Debatten om populistiske ordninger og freebies, utløst av statsminister Narendra Modis uttalelser om “revdi” kultur forrige måned, har rasert, med Høyesterett, som hørte en PIL om “irrasjonelle subsidier”, som krever en lidenskapelig evaluering av saken.

Samtidig utspiller det seg et politisk tilbakeslag, med Delhis sjefsminister og Aam Aadmi-partiets øverste leder Arvind Kejriwal som tar ledelsen i å utforme en motsetning til statsministerens tonehøyde, selv om AAP også har flyttet toppdomstolen til å motsette seg PIL.

Timer etter Modis tale på en tilstelning 16. juli, der han sa at det gjøres forsøk på å samle stemmer ved å dele ut gratis revdis (søtsaker)», slo Kejriwal tilbake og sa: «Jeg blir anklaget for å distribuere gratis revdis, jeg blir utsatt for misbruk.”

Mens han la kommentaren, hadde Modi ikke tatt noe navn. Men da Kejriwal opplevde at statsministerens ord ga en mulighet til å utfordre BJP-dispensasjonen direkte på vilkår der sistnevnte ikke har monopol, var Kejriwal den første av blokkene fra opposisjonsleiren som sluttet seg til ham.

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

Rushdie-angrep: Høy stillhet i dag gjenspeiler parlamentets dempede standpunkt over y …

Premium

Hvilke tre bokstaver, en del av Lahore Conspiracy Case, vil være en del av en…Premium

Syv tiår siden uavhengigheten er det på høy tid at filmene våre gjenspeiler…

Premium

India svikter fortsatt kvinnene sine, 75 år etter IndependenceSubscribe Now for å få 62 % RABATT Ikke gå glipp av politisk puls |Revdi i et nøtteskall: BJP varmer opp, for å ta kampen mot AAP

AAP mener at kjennelsen BJP har en formidabel fortelling om religion, kaste, sosial mobilitet, som har altfor mange mottakere for øyeblikket til at noen part kan tilby en overbevisende motspiller, men det er områder der diskursen ikke er like effektiv.

“Vi kan fortsatt ta på oss BJP’s modell for velferd der folk er labharthis (begunstigede). Vi sier at folk har rett til gratis utdanning, strøm, vann, helse, transport under paraplyen rett til liv og verdighet, det er ikke en veldedighet,” sa en AAP-funksjonær.

Partiets søknad i SC som søker intervensjon i PIL innlevert av advokat Ashwini Upadhyay, uttaler at “ved å fjerne en slik sosialistisk og velferdsagenda fra valgdiskursen, søker andrageren å fremme interessene til en annen, mer parochial en slags politikk som er avhengig av kaste- og kommunale appeller i stedet for appeller til folks velferd.

Annonse

Siden 16. juli har Kejriwal, ved omtrent et halvt dusin anledninger, forsøkt å projisere PM’s revdi-uttalelse som et påstått forsøk på å dempe velferdstiltak ment for å løfte livene til de fattige selv når “gjelden til bedrifter som går inn i tusenvis av crores blir avskrevet”.

Les også |Arvind Kejriwal: AAP vil være et nasjonalt parti hvis en stat til anerkjenner

I bemerkninger som ble gitt gjennom talene hans, hovedsakelig i det meningsmålingsbestemte Gujarat, ser det ut til at Kejriwal i hovedsak prøver å utnytte sine styrker, ved å legge vekt på klassepolitikk, uten å helt forlate religionens og kastenes rike, som det fremgår av hans forskjellige grep, inkludert hans hyppige tempelløp.

21. juli annonserte Kejriwal sin første “garanti” for Gujarat – 300 enheter gratis elektrisitet for hver husholdning innen tre måneder etter at AAP kom til makten – samtidig som han understreket at i motsetning til andre partier delte han ikke ut “gratis revdis til vennene mine”.

Annonse < p>“Omtalen av utdelinger til bedrifter i form av lånefraskrivelser og avskrivninger styrker vår sak. AAP har vært banebrytende for en modell for velferd som ingen partier har råd til å ignorere, ikke engang BJP,” sa en annen AAP-leder, og pekte på Uttar Pradesh-sjefminister Yogi Adityanaths nylige kunngjøring om at kvinner over 60 snart vil få gratis bussturer i offentlige busser i staten.

Sist onsdag satte AAP i gang en kampanje for sosiale medier “Yogi Opposes Modi”, og tok en sveip på statsministeren ved å sette hans kommentarer om “revdi” med UP CM’s kunngjøring. Kejriwal-regjeringen hadde lansert en ordning med gratis bussturer for kvinner i Delhi i 2019.

Må leses i politisk puls |I de første 10 navnene for Gujarat balanserer AAP kaster, felter tidligere BJP, Cong-ledere

Torsdag anklaget Kejriwal at senteret har misforvaltet økonomi i den grad at selv offentlig utdanning og helsetjenester vil koste. Unionens finansminister Nirmala Sitharaman avviste påstandene sine, «Delhis sjefsminister har gitt en pervers vri på debatten om gratissaker. Helse og utdanning har aldri blitt kalt freebies…Ingen indisk regjering har noen gang nektet dem siden uavhengigheten. Så ved å klassifisere utdanning og helse som freebies, prøver Kejriwal å bringe inn en følelse av bekymring og frykt hos fattige.»

Om AAPs velferdspolitikk gir valgutbytte i stater som Gujarat og Himachal Pradesh vil også avhenge av ytelsen i de kommende månedene til regjeringen i Punjab, hvor replikering av “Delhi-modellen” er fortsatt et arbeid som pågår, med grensestaten som står overfor enorme utfordringer på de økonomiske og sikkerhetsmessige frontene.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå