WHO: Covid-19-dødsfall faller totalt med 9%, infeksjoner stabile

0
71

Beboere med ansiktsmasker står i kø for å få sine rutinemessige covid-19-halsprøver på et koronavirusteststed i Beijing, tirsdag 9. august 2022. Kinesiske myndigheter har stengt Tibet' 039s berømte Potala Palace etter at et mindre utbrudd av COVID-19 ble rapportert i Himalaya-regionen. (AP Photo/Andy Wong)

Antallet koronavirusdødsfall falt med 9 % den siste uken mens nye tilfeller holdt seg relativt stabile, ifølge den siste ukentlige pandemirapporten utgitt av Verdens helseorganisasjon onsdag.

< p>FNs helsebyrå sa at det var mer enn 14 000 COVID-19-dødsfall den siste uken og nesten 7 millioner nye infeksjoner. Det vestlige Stillehavet rapporterte et hopp på 30 % i tilfeller mens Afrika rapporterte et fall på 46 %. Tilfellene falt også med mer enn 20 % i Amerika og Midtøsten.

Antall nye dødsfall økte med 19 % i Midtøsten, mens de sank med mer enn 70 % i Afrika, 15 % i Europa og 10 % i Amerika.

WHO sa at omicron-subvarianten BA.5 forblir dominerende globalt, og står for nesten 70 % av alle virussekvenser som deles med verdens største offentlig tilgjengelige virusdatabase. Byrået sa at andre omicron-subvarianter, inkludert BA.4 og BA.2, ser ut til å synke i utbredelse ettersom BA.5 tar over.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-10., 11. og 12. august 2022: Hvorfor bør du lese «Euthana…

Premium

Laal Singh Chaddha: En behagelig film for de lydige Indisk

Premium

Hva er grensepost 918 som gir skygge til både India og Pakistan?

Premium

Ravi Shankar Prasad: '(Nitish) er ingenting alene… Han kan være ærlig men…Abonner nå for å få 62 % RABATT

WHO advarte om at vurderingen av covid-19-trender fortsatt er kompromittert av land som dropper mange av sine testing, overvåking og sekvensering, ettersom de fleste land har lempet pandemikontrollen.

Likevel har kinesiske myndigheter annonsert nye restriksjoner denne uken. , etter å ha funnet COVID-19-tilfeller på turistøya Hainan og i Tibet. Tidligere denne uken stengte den kinesiske regjeringen Lhasa’s Potala Palace, det tradisjonelle hjemmet til Dalai Lama, og låste også Haikou, hovedstaden i Hainan, i tillegg til flere andre byer, inkludert strandferiestedet Sanya.

Omtrent 80 000 turister ble strandet denne uken i Sanya etter at kinesiske tjenestemenn erklærte det som et covid-19 hot spot og krevde at folk testet negativt fem ganger i løpet av en uke før de fikk lov til å reise.

Annonse

Tirsdag sendte den kinesiske regjeringen en første flylast på 125 turister ut av Sanya og sa at andre flyvninger ville bli organisert for å fly ut turister i grupper når de oppfylte kriteriene for å reise.

Forklart av The Indian Express< /strong> Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå