Home Svenska Politiker i Partiet Nyans sprider hat mot judar

Politiker i Partiet Nyans sprider hat mot judar

0

Flera skånska företrädare för Partiet Nyans, som profilerar sig som ett parti för minoriteter, har spridit hat mot judar och shiamuslimer. Det visar en granskning av HD och Sydsvenskan. Tidningarna har granskat de 25 personer som kandiderar till höstens val för partiet i Skåne, och funnit att fem av dem regelbundet sprider hatiskt material. Företrädare har bland annat skrivit om att ”krossa judarnas huvuden” och liknat shiamuslimer vid ”grisar”. – Det här är uppgifter som vi tyvärr inte känt till. Vi är ett minoritetsvänligt parti, och accepterar inte att våra kandidater hyser den här typen av förakt mot en annan typ av minoritet, säger partisekreteraren Rami Hussein. Efter avslöjandena har partiet startat en process för att utesluta flera företrädare. En valbar kandidat har redan uteslutits.