På filmplakaten ser Keralas politiske diskurs gli ned i de dype jettegrytene

0
51

Plakat av filmen Nna Thaan Case Kodu (Sue Me). (Foto: Facebook/Joy Mathew)

“Vazhiyil kuzhi undavum. Ennalum vannekkane (Det blir jettegryter på veien. Men kom gjerne).» Denne glatte oppfordringen til folk om å besøke kinosaler, del av en plakat av en satirisk malayalam-filmsom ble utgitt på torsdag, har utløst den siste politiske slugfesten i Kerala, med partier og deres støttespillere som bytter på å dra sine rivaler nedover statens notorisk hullete veier.

Plakaten til filmen, < strong>Nna Thaan Case Kodu(Sue Me), et rettssalsdrama med Kunchacko Boban i hovedrollen, forteller historien om en småtyv og hans oppløp med politiet og rettssystemet. Selv om filmen bare har en forbigående referanse til jettegryter, er det plakaten som har fått bukken til tilhengere av den CPI(M)-ledede venstrefrontregjeringen i staten, med oppfordringer til sosiale medier om boikott av film.

Prem Kumar, en fremtredende stemme for CPI(M) i TV-debatter, tok til Facebook for å si: «Den har blitt laget med en klar agenda for å fornærme de som prøver å jobbe hardt. Ved å reklamere for denne plakaten har distributører av denne filmen vist at de er en del av en anti-folkefront. Det er en kampanje mot en demokratisk valgt regjering. Jeg har ombestemt meg når det gjelder å se denne filmen.’’

Advokat Resmitha Ramachandran, en annen fremtredende stemme for venstresiden, delte plakaten på Facebook-siden sin, sammen med en melding: «Jeg hadde håpet å se denne filmen. Men jeg har endret avgjørelsen min. Jeg vil se den først etter at denne annonsen er trukket tilbake og de ansvarlige har gitt en unnskyldning.”

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

Hvilke tre bokstaver, en del av Lahore Conspiracy Case, vil være en del av en…

Premium

Syv tiår siden uavhengighet har det’ Det er på høy tid at filmene våre gjenspeiler…

Premium

India svikter fortsatt sine kvinner, 75 år etter uavhengighet

Premium

Cricket jager den amerikanske drømmen Abonner nå for å få 62 % RABATT

Kongressens lovgiver og opposisjonsleder V D Satheesan slo tilbake og stilte spørsmål ved Venstres angrep på plakaten. «De som hevder å være forkjempere for ytringsfriheten har gått ut mot en filmplakat. Det viser at de ikke vil spare noen som kritiserer dem. Hvis plakaten snakker om jettegryter på Kerala-veier, bør det sees på som filmskaperens uttrykk for ytringsfrihet,» sa han.

Som en reaksjon på boikottoppfordringene sa den malayalamske romanforfatteren Benyamin på Facebook: «Hvis du er redd for en filmreklame, må du forstå at noe er alvorlig galt med deg. Jeg har bestemt meg for at jeg skal gå på kino for å se filmen.''

Previous articleBJP ser på meningsmålingene i 2024 og ser ut til å velge OBC Maharashtra-sjef i Patil-sted
Next articleDebattörer: M har fel – adhd i sig orsakar inte kriminalitet