På filmaffischen ser Keralas politiska diskurs glida ner i sina djupa gropar

0
44

Affisch för filmen Nna Thaan Case Kodu (Sue Me). (Foto: Facebook/Joy Mathew)

“Vazhiyil kuzhi undavum. Ennalum vannekkane (Det kommer att finnas gropar på vägen. Men kom gärna).” Denna smarta uppmaning till människor att besöka biografsalar, en del av en affisch av en satirisk malayalamfilmsom släpptes på torsdagen har utlöst den senaste politiska slugfesten i Kerala, där partier och deras anhängare turas om att dra sina rivaler nerför statens notoriskt gropiga vägar.

Filmens affischer, < strong>Nna Thaan Case Kodu(Sue Me), ett rättssalsdrama med Kunchacko Boban i huvudrollen, berättar historien om en småtjuv och hans möten med polisen och rättssystemet. Även om filmen bara har en övergående hänvisning till gropar, är det affischen som har fått geten av anhängare till den CPI(M)-ledda vänsterfrontsregeringen i delstaten, med uppmaningar på sociala medier om en bojkott av film.

Prem Kumar, en framstående röst för CPI(M) i tv-debatter, tog till Facebook för att säga: “Den har gjorts med en tydlig agenda för att förolämpa dem som försöker arbeta hårt. Genom att marknadsföra den här affischen har distributörer av denna film visat att de är en del av en antifolkfront. Det är en kampanj mot en demokratiskt vald regering. Jag har ändrat mig när det gäller att se den här filmen.’’

Advokaten Resmitha Ramachandran, en annan framstående pro-vänsterröst, delade affischen på sin Facebook-sida, tillsammans med ett meddelande: “Jag hade hoppats att få se den här filmen. Men jag har ändrat mitt beslut. Jag kommer att se den först efter att den här annonsen har dragits tillbaka och de ansvariga har bett om ursäkt.”

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

Vilka tre bokstäver, en del av Lahore Conspiracy Case, kommer att ingå i en…

Premium

Sju decennier sedan självständigheten har det’ Det är hög tid att våra filmer återspeglar…

Premium

Indien sviker fortfarande sina kvinnor, 75 år efter självständigheten

Premium

Cricket jagar den amerikanska drömmen Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

Kongressens lagstiftare och oppositionsledare V D Satheesan slog tillbaka och ifrågasatte vänsterns attack mot affischen. “De som säger sig vara förkämpar för yttrandefriheten har gått ut mot en filmaffisch. Det visar att de inte kommer att skona någon som kritiserar dem. Om affischen talar om gropar på Keralas vägar bör det ses som filmskaparens uttryck för yttrandefrihet”, sa han.

Som reaktion på bojkottuppmaningarna sa den malayalamska romanförfattaren Benyamin på Facebook: “Om du är rädd för en filmreklam måste du förstå att något är allvarligt fel på dig. Jag har bestämt mig för att jag ska gå på bio och se filmen.''

Previous articleMed ögonen på omröstningarna 2024, ser BJP ut att välja OBC Maharashtra-chef på Patil plats
Next articleRajinikanths möte med guvernören utlöser ett gammalt gissningsspel: kommer han, eller hur?