Kejriwal gir en “pervers vri” til debatt om freebies: FM

0
50

Unionens finansminister Nirmala Sitharaman. (Express File Photo)

Finansminister Nirmala Sitharaman slo torsdag ut mot Delhis sjefsminister Arvind Kejriwal for å ha gitt en “pervers vri” til debatten om freebies, og sa at AAP-lederens kommentarer er et forsøk på å skape frykt i hodet til de fattige.

En dag etter at Kejriwal ble med i debatten om freebies som oppfordret til en folkeavstemning om utgifter skattebetalere’ penger på helsevesen og utdanning, sa Sitharaman at utgifter til disse to aldri har blitt kalt eller klassifisert som freebies siden uavhengigheten, og å trekke dem nå inn i debatten er å gi en pervers vri.

“Delhi Sjefsministeren har gitt en pervers vri til debatten om freebies. Helse og utdanning har aldri blitt kalt freebies,” fortalte hun journalister her.

“Ingen indisk regjering har noen gang nektet dem siden uavhengigheten. Så ved å klassifisere utdanning og helse som freebies, prøver Kerjiwal å bringe inn en følelse av bekymring og frykt hos fattige,” sa hun.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

India svikter fortsatt sine kvinner, 75 år etter uavhengighet

Premium

Cricket jager den amerikanske drømmen

PremiumSelvregulering: Del mellom store teknologibedrifter på veien viderePremium

Delhi Confidential: I miljødepartementet feires spesielle dager … Abonner nå for å få 62 % RABATT

De siste dagene har Prime Minister Narendra Modi har slått ut konkurransepopulisme med å utvide “rewaris” (gratis) som ikke bare er sløsing av skattebetalere’ penger, men også en økonomisk katastrofe som kan hemme Indias innsats for å bli Aatmanirbhar (selvhjulpen).

Hans kommentarer ble sett rettet mot partier som AAP som har gjort det i forkant av valgene til forsamlingen i stater som Punjab lovet blant annet gratis elektrisitet og vann.

Sitharaman sa at det må være en genuin debatt om saken, og at alle bør delta i den.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå