Hva du skal gjøre med en ødelagt TV som ikke kan fikses

0
201

TV-er har vært en del av livene våre i flere tiår. Men nå og da går de i stykker eller trenger en oppgradering. Når en TV går i stykker uten å repareres, er det helt naturlig å bytte den ut så snart som mulig. Men hva skal man gjøre med den gamle, ødelagte TV-en? Å legge den i en søppelbøtte er ikke et alternativ; det er til og med ulovlig de fleste steder. Noen TV-er, hovedsakelig de med LCD-skjermer, er skadelige for miljøet. Du må kassere den gamle TV-en på riktig måte, og det er flere måter å gjøre det på.

Det spiller ingen rolle om TV-en du prøver å bli kvitt har en ødelagt skjerm, døde piksler, stekte kretskort eller et dødt hovedkort. Du kan alltid gjøre noe med det, og noen vil til og med ønske å kjøpe det. Så her er alt du kan gjøre med en ødelagt TV som du ikke kan fikse.

Innholdsfortegnelse

  Sjekk først garantien

  Noen ganger går til og med nye TV-apparater i stykker, og produsentene vil gjerne erstatte dem når de fortsatt er under garanti. Bare vær oppmerksom på at sprukne skjermer eller synlige bulker og riper ofte vil diskvalifisere enheten din for et garantikrav.

  Noen TV-produsenter vil tilby å reparere din ødelagte TV. hvis dette ikke er mulig, vil de gi deg en ny. De fleste selskaper gir ett års garanti, så sjekk datoen du kjøpte TV-en.

  Hvis produsenten godtar garantikravet ditt og utsteder en ny enhet, bør du vurdere å kjøpe en utvidet garanti for din nye TV. Den vil vare i opptil tre år, men den vil også ha en mer omfattende dekning enn den opprinnelige produsentgarantien.

  Selg din ødelagte TV for kontanter

  Du kan dekke kostnadene ved å få en ny TV ved å selge din ødelagte TV for kontanter. Tenk så på å kjøpe en ny smart-TV med en Wi-Fi-mottaker som du kan gjøre om til et underholdningssenter.

  Men la oss være ærlige, å selge gamle TV-er er ikke så lett som det pleide å være. Spesielt de gamle katodestrålerørene (CRT). Selv resirkulering av disse gamle er vanskelig siden mange resirkuleringssentre ikke vil akseptere dem. De som vil be om et gebyr, så de tar det fra hendene dine. Men alt dette betyr ikke at det er umulig å selge gamle TV-er. Mange mennesker finner fortsatt bruk for dem. De bruker dem enten til deler eller bare skaper noe nytt og nyttig med DIY-prosjekter. Du vet hva de sier: “En manns søppel er en annen manns skatt”. Så her er noen steder hvor du kan prøve å selge den gamle ødelagte enheten din.

  1. Craigslist

  Craigslist lar deg selge din gamle ødelagte TV lokalt og hoppe over alle leveringsutgiftene. Hvis du er usikker på hvilken pris du skal sette på oppføringen din, sjekk bare andre annonser for lignende modeller.

  Ikke glem å skrive en informativ beskrivelse av TV-en du selger. Ta med merke, modell, type skjerm og eventuelle brudd og skader den måtte ha. På denne måten vil du bare bli kontaktet av de kjøperne som vil ha TV-en din.

  2. eBay

  eBay har over 180 millioner potensielle kunder, og det er et flott sted hvor du kan finne noen som er interessert i å kjøpe en ødelagt TV. eBay opererer over hele landet, og du bør forvente leveringskostnader som vil redusere inntektene dine. Du kan unngå dette ved kun å velge lokal henting.

  I motsetning til Amazon er det gratis å selge brukte varer på eBay, men husk at du må betale et gebyr når TV-en din blir solgt. Vurder å legge til gebyret i den første prisantydningen. På den måten vil du ikke miste mye av inntektene dine.

  3. Facebook Marketplace

  Facebook Marketplace er Facebooks plattform for salg og kjøp av brukte og nye ting. Du kan finne alt der, fra kjæledyrutstyr, eiendom og brukt elektronikk. Det er lett å finne folk i nærheten av deg som trenger en ødelagt TV til deler eller sitt neste kunstprosjekt.

  Selg den til TV-verkstedene for reservedeler

  Reparasjonsverksteder kjøper vanligvis ødelagte TV-er som de kan pusse opp og selge videre. Men de trenger også reservedeler; til dette formålet kjøper de noen ganger gamle TV-er som ikke kan fikses. Alt fra et strømkort, kondensator eller t-con-kort til strømforsyningen og omformeren kan gjenbrukes.

  Vet du ikke hvordan du finner et TV-verksted i nærheten? Bare spør Google eller en alternativ søkemotor. Hvis du skriver noe som “TV-verksted i nærheten av meg” vil du få noen gode resultater.

  Dette betyr ikke at du trenger å se spesifikt etter TV-verksteder. Generelle elektroniske butikker er også interessert i gamle TV-er, og det samme er pantelånere.

  Resirkuler den gamle TV-en din

  Hvis du ikke ønsker å selge den ødelagte TV-en din, og ønsker å bli kvitt den, bør du vurdere resirkulering. Avhengig av hvor du befinner deg, kan det være ulovlig å kaste et elektrisk apparat i vanlig søppel, og resirkulering kan til og med være det eneste alternativet. Hvis du ikke vet hvor du skal lete etter selskapene som vil ta din gamle TV, her er en kort liste.

  1. Ditt lokale deponi

  Ulike deponier rundt om i landet har opprettet elektroniske gjenvinningssentraler. Søk på nærmeste deponi. Nettsiden deres skal ha informasjon som hvilke timer de jobber og om elektronisk avfall kun hentes på enkelte dager.

  Du bør være klar over at noen deponier vil spørre deg mot et gebyr når du tar med TV-en din. Andre kan ta det gratis. Hvis betaling er et problem for deg, ikke bekymre deg, det finnes andre resirkuleringsalternativer.

  2. MRM-resirkulering

  Electronic Manufacturers Recycling Management Company har et svært innsiktsfullt nettsted som vil fortelle deg hvor du finner det nærmeste hentestedet. De har mange slike steder over hele landet, men de opererer ikke alltid på samme tid. Det beste du kan gjøre er å ringe et lokalt MRM-gjenvinningspunkt og spørre når det er best å ta med den gamle TV-en.

  MRM har et samarbeid med mange elektroniske merker som Toshiba, Vizio, TCL og Polaroid, og det er dette partnerskapet som lar deg resirkulere dine gamle TV-er. I tillegg hjelper e-postprogrammet deres og samarbeidet med UPS deg med å levere TV-en på ditt lokale UPS-kontor gratis.

  3. Samsungs resirkuleringsprogram

  Lær alt om ulike Samsung-resirkuleringsprogrammer på nettsiden deres. Nettsiden vil også vise deg det nærmeste stedet du kan ta med deg din brukte TV. Men vær forsiktig da programmene deres kun er reservert for Samsung TV-er.

  Du kan også sende tilbake Samsung TV ved å bruke Samsungs resirkuleringspartnere som er nær deg. TV-en må veie opptil 50 pund for å dra nytte av dette programmet. Gebyrene vil også variere avhengig av resirkuleringspartneren i nærheten av deg.

  DIY-prosjektideer med ødelagt TV

  Denne er for alle kreative der ute. De ødelagte TV-ene du ikke kan reparere er utmerket materiale for ulike kunstprosjekter eller tekniske dingser som du kan finne nyttige. Men husk at noen TV-komponenter er skadelige for miljøet og helsen din, og lær hvordan du håndterer dem på en sikker måte.

  1. Lag et lyspanel av den gamle LCD-skjermen

  Dette tipset er for alle fotografer, videografer og kunstnere som trenger en kraftig lyskilde til studioene sine. Bruk din gamle LCD-skjerm til å lage et kraftig, dagslysavgivende panel! Alt du trenger for dette prosjektet er LED-lyslister, gaffertape, LCD-skjermen, en skrutrekker og en valgfri ny metallramme. For å lage panelet, bytt ut de gamle CCFL-pærene som bakgrunnsbelyser skjermen med nye LED-lys.

  2. Lag en interessant fisketank

  Har du kjæledyrfisk? Hva med å gjøre dem til et nytt, stilig hjem fra din gamle TV? Dette enkle DIY-prosjektet lar deg beholde din gamle TV i stua, men med et nytt formål. Dette prosjektet er perfekt for eldre katode-TV-er, da de er større og kan fungere som et fartøy.

  Kutt bare strømkilden, fjern bakplaten og ta ut all elektronikk. Send av den gamle skjermen, og sett et akvarium inne i TV-boksen. Dekorer den med typiske vannplanter, steiner og et fiskeslott, eller vær mer kreativ og lag en moderne leilighet for kjæledyrfisken din.

  3. Lag et salongbord

  Dette gjør-det-selv-prosjektet kan være så enkelt som å kjøpe noen IKEA-møbelben og skru dem på den gamle TV-en din, helst flatskjerm, for å lage et nytt salongbord. En knust skjerm kan til og med gi en kunstnerisk stemning til hele dette prosjektet. Så vær kreativ og bruk flatskjermen på din gamle LCD- eller LED-TV for å lage et futuristisk bord.

  Hva gjorde du med din gamle TV? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor! Sjekk også ut alle de kule tingene du kan gjøre med gammel RAM hvis du har noen gamle RAM-pinner liggende.