Gujarat University lanserar en kurs om innovation och designtänkande för skolbarn

0
68

En ny kurs om innovation, entreprenörskap och designtänkande lanserades för skolbarn vid Gujarat University. (File image)

Chief Minister Bhupendra Patel lanserade på onsdagen en kurs om innovation, entreprenörskap och designtänkande för skolbarn vid Gujarat University i onsdags.

The Massive Online Open Course (MOOC) är utvecklad av Vikram Sarabhai National Children Innovation Center (VSCIC), under ledning av Gujarat University Startup and Entrepreneurship Council (GUSEC) och UNICEF. Topputbildningsnyheter

Klicka här för mer

CM interagerade med nystartade företag och glada unga innovatörer engagerade sig aktivt med VSCIC såväl som finalisterna i herSTART, den kvinnofokuserade startup-plattformen för GUSEC.

“Allt handlar om Atmanirbhar Bharats vision, en vision som startups ökar genom att generera jobb och uppmuntra innovation,” sa CM som citerats av ett officiellt meddelande från GUSEC. Vikram Sarabhai National Children Innovation Center är ett nationellt resurscenter som grundats av GUSEC, med stöd av UNICEF. Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu