Ett sista samtal innan linjen bröts, ett obesvarat samtal på en ödesdiger morgon – berättelse om anhöriga som lämnats bakom sig

0
45

Säkerhetspersonal nära mötesplatsen i Darhal, Rajouri. (PTI)

Timmar innan han dukade under för militanter’ Under de tidiga timmarna på torsdagen hade Subedar Rajendra Prasad Bhamboo, 48, pratat med sin dotter i ett videosamtal innan han lade på på grund av dåligt mobiltelefonnät. “Omkring 05.00 idag fick vi besked om att han var skadad. Vi fick sedan veta att han hade gått bort”, sa Bhamboos yngre bror, Rajesh, en statlig skollärare.

Rifleman Nishant Malik, 21, pratade med sin familj, baserad i Hansi-staden Haryana’s Hisar-distriktet, på ett videosamtal på onsdagen. På torsdagsmorgonen ringde hans syster Malik’s nummer – det var Raksha Bandhans dag. Det kom inget svar. “På kvällen informerades hans far om Nishants martyrdöd”, sa en familjevän, Ranbir Malik, en underavdelningsofficer (folkhälsa) publicerad på Hansi.

Subedar Rajendra Prasad, Riflemen Manoj Kumar, D Lakshmanan och Nishant Malik dödades i torsdags. (PTI)

I byn T Pudupatti, i Tamil Nadus Madurai-distrikt, sa Rifleman D Lakshmanans tvillingbror, Ramu, att de båda ville gå med i krafterna och hade arbetat hårt för att förbereda sig för rekryteringsprocessen. “Lakshmanan ensam klarade rekryteringen. Vi var stolta över honom…” Ramu berättade för media.

Gevärsman Manoj Kumar, från byn Shahjahanpur i Haryana’s Faridabad-distriktet, hade gått med i armén för två år sedan. Den yngsta av fyra syskon i familjen, Kumar gifte sig i november 2021, sade Sube Singh, talesperson för Faridabad-polisen. Kumar’s familj informerades om hans död tidigt på torsdagsmorgonen, tillade Singh.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

Sju decennier sedan självständigheten är det hög tid att våra filmer återspeglar…

Premium

Indien sviker fortfarande sina kvinnor, 75 år efter självständigheten

Premium

Cricket jagar den amerikanska drömmen

Premium

Självreglering: Dela mellan stora tekniska företag på väg framåt Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

För fyra familjer i tre olika hörn av Indien förlorade livet plötsligt mening på torsdagen med soldaterna’ död i en militant attack på ett arméläger i J&K’s Rajouri-distriktet.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Tillbaka i byn Maligaon, i Rajasthans Jhunjhunu distriktet, sa Bhamboos bror att han skulle gå i pension i februari 2023. “Han skulle också befordras innan dess. Han hade kommit hem i en månad innan han återvände till J&K…. Hans dotter skulle gifta sig i mars nästa år, efter hans pensionering”, sa Rajesh.

“Min far,” sa Rajesh, “är 80 år gammal. Han var i armén och hade tjänstgjort i Jat-regementet…. Jag har inte tagit modet att dela nyheterna med mina föräldrar.”

Bhamboo efterlämnar två döttrar och en son.

Annons

Rifleman Maliks familjevän Ranbir sade Nishants far, Jaivir Malik, också var i armén och hade “fått kulskador under Kargil-kriget”. Nishant, sa han, hade gått med i armén för ungefär två och ett halvt år sedan. “I juli hade han dykt upp för sitt BA-examen och återvände till sin enhet den 18 juli,” sa Ranbir.

Nästan 2 700 km bort, i södra hörnet av Indien, Rifleman Lakshmanan’ s bror sa att kroppen förväntas anlända till byn på lördag. Efter att Lakshmanan lämnat för att slå sig samman, sa Ramu: “Jag bestämde mig för att stödja våra föräldrar, Dharmaraj och Andal, ta hand om vår jordbruksmark.”

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu