Din daglige innpakning: CBI arresterer Mamatas nære medhjelper, SC kaller valgfrie tilbud 'seriøst problem'; og mer

0
45

Med klokken fra øverst til venstre: Anubrata Mondal; militante palestinske islamske jihad; Ektemennene, svogrerne og svigerfedrene til folkevalgte kvinnelige representanter ble administrert den offisielle eden i minst tre panchayats under Sagar, Damoh og Dhar-distriktene i Madhya Pradesh; Bhagwant Mann og Videograb av Dr Raj Bahadur på sykehussengen

I dagens topphistorie ble TMC-leder Anubrata Mondal, som har unngått CBIs stevning i en storfesmuglingssak, torsdag fengslet< /strong>, angivelig for ikke å samarbeide med sentralbyrået. Mondal hadde oppgitt helsemessige grunner til å hoppe over minst åtte innkallinger fra CBI. Den 62 år gamle TMC-sterkmannen, populært kjent som Kestoda, er en av de mest betrodde medhjelperne til partiets overordnede og sjefsminister Mamata Banerjee.

Etter å ha avlagt ed som Bihar-sjefsminister for åttende gang onsdag, en dag etter at han gikk ut av NDA igjen, sa JD(U)-overordnet Nitish Kumar at hvis BJP-leder Sushil Kumar Modi hadde vært hans stedfortreder CM, førte situasjonen til hans å knytte bånd til BJPville ikke ha oppstått. BJP, som var lamslått av Nitishs trekk, presset Sushil (70) til kantene av den politiske scenen i Bihar til tross for at sistnevnte hadde hatt et varmt og nært forhold til CM i deres påfølgende koalisjonsregjeringer som hans stedfortreder fra november 2005 til juni 2013 og igjen fra juli 2017 til desember 2020.

Tolv dager etter at ryggkirurg Dr Raj Bahadur trakk seg som rektor ved Baba Farid University of Health Sciences i Faridkot, aksepterte sjefsminister Bhagwant Mann hans oppsigelsepå torsdag. Dr. Bahadur trakk seg 30. juli, etter at helseminister Chetan Singh Jouramajra ba ham legge seg på en skitten madrass under en inspeksjon på hudavdelingen til Guru Gobind Singh-sykehuset i Faridkot. Dr. Bahadur sa da at han hadde følt seg ydmyket.

Å love og distribuere freebies fra politiske partier i løpet av avstemningssesongen er “et alvorlig problem” ettersom økonomien taper penger på grunn av dette, sa høyesterett på torsdag. Høyesterett hørte en PIL inngitt av advokat Ashwini Upadhyay, som søkte et forbud mot politiske partier som lovte «gratis» for å lokke velgere i forkant av valget. Bønnen ba om at det skulle tas skritt for å regulere meningsmålingsmanifestet og gjøre politiske partier ansvarlige for løftene som er gitt deri.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

India svikter fortsatt sine kvinner, 75 år etter uavhengighet

Premium

Cricket jager den amerikanske drømmen

PremiumSelvregulering: Del mellom store teknologibedrifter på veien viderePremium

Delhi Confidential: I miljødepartementet feires spesielle dager … Abonner nå for å få 62 % RABATT

I dag’s filmanmeldelser: Akshay-Kumar hovedrolleinnehaver Raksha Bandhan, som ble utgitt på en dag som feiret det samme, fremstår som en møllbolle melodramatisk film, mens Aamir Khan’s Laal Singh Chaddhafaller tilbake på de enkle krykkene i en buktende fortelling, skriver Shubhra Gupta.

Politisk puls

Onsdag holdt TMC-ledere som Firhad Hakim, Bratya Basu, Malay Ghatak og andre en uvanlig pressekonferanse. Kjernen av det, da en frustrert Hakim brast ut, var at de ikke alle skulle tjæres med den samme Partha Chatterjee-børsten. “Ei Partha da ke ami chini na (jeg kjenner ikke igjen denne Partha da),” sa Hakim. «Vi skammer oss alle over det Partha har gjort. Men det betyr ikke at alle i Trinamool er tyver.» «Oppklaringen» hadde så å si kort holdbarhet. Det falt sammen med at Calcutta High Court gjorde at håndhevingsdirektoratet, som har jaget mange TMC-ledere, parti i en sak om uforholdsmessige eiendeler mot politiske ledere generelt. Deretter var TMC-motstandere raske til å spørre hvorfor Hakim protesterer for mye, mens andre bemerket at Chatterjee hadde blitt hengt ut til tørk. Atri Mitra rapporterer.

I forrige uke avla flere mannlige slektninger til nyvalgte kvinnelige representanter for panchayats i Madhya Pradesh ed på deres vegne. Konseptet «sarpanch pati», der menns slektninger (for det meste ektemenn) til valgte kvinner driver vervet i stedet for dem, er nå udødeliggjort selv på celluloid, som i den nylige nettserien Panchayat. Men der Madhya Pradesh-eksemplet trakk oppmerksomhet, var frekkheten til at mennene til og med avla embetsed. Vidhatri Rao’s rapport.

Express Explained

Annonse

Den siste uken har vært vitne til en ny voldsrunde mellom Israel og Gaza, og den mest alvorlige intensiveringen av konflikten siden den 11 dager lange krisen i mai 2021. Krisen i fjor førte til at mer enn 200 palestinere og et dusin israelere døde , med mange flere personer skadet. Søndag erklærte Israel og den palestinske islamske jihad våpenhvile for å stoppe kampene. Hva er den palestinske islamske jihad? Hva ønsker den palestinske islamske jihad? Vi forklarer

Sent onsdag (10. august) kveld kunngjorde Reserve Bank of India (RBI) at den hadde kansellert banklisensen til den beleirede Pune-baserte Rupee Cooperative Bank, og påla Registrar of Cooperative Societies å avvikle banken. Hva betyr det for de over 5 lakh innskyterne i banken? Les vår forklarte

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå