Det riktige valget | B.Sc sykepleie og B.Pharma: Eksperter skisserer viktige forskjeller

0
73

De to programmene har forskjellige læreplaner og gir forskjellige ferdighetssett. (Graphics by Abhishek Mitra)

(The Right Choice' er en serie av The Indian Express som tar for seg vanlige spørsmål, misoppfatninger og tvil rundt opptak til studenter. Du kan lese historiene her.)< /p>

Studenter som er interessert i den medisinske strømmen diskuterer ofte mellom å velge Bachelor of Science in Nursing (BSc Nursing)-programmet eller Bachelor in Pharmacy (B Pharma) – to populære kurs innen feltet. En oversikt over deres kvalifikasjonskriterier, pensum, strukturer og jobbmulighetene de gir.

B.Sc Nursing er et fireårig bachelorprogram med fokus på kunnskap og ferdigheter knyttet til sykepleiefeltet . Det utstyrer studentene for pasientbehandling.

Les |Det riktige valget | Å ta et friår eller ikke mens du er på universitetet? Eksperter dekoder

Subscriber Only StoriesSe allePremium

Selvregulering: Del mellom store teknologibedrifter på veien videre

Premium

Salman Rushdie på Express Idea Exchange i 2013: 'Ja, jeg ville skrive …Premium

Forklart: Kraft, kapitalvarer, metaller, fyr opp små og mellomstore aksjer

Premium

Forklart: Fatwa, drapstrusler, eksil – hvordan en bok forandret Salman Rush…Abonner nå for å få 62 % RABATT

B. Pharma er et fireårig bachelorprogram, som trener studentene til å produsere og dispensere medisiner.

“Mens B.Sc. Sykepleierstudenter jobber med pasienter som er i nød, B.Pharmacy-studenter er godt kjent med legemiddelutvikling,” sa Lakshmamma Tadakara, rektor ved GITAM sykepleierskole ved GITAM (Deemed to be) University.

Kvalifisering 

For B.Sc sykepleiekurset bør aspiranter ha 10 pluss 2 eller tilsvarende kvalifikasjoner i realfagsstrømmen med engelsk, fysikk, kjemi og biologi som obligatoriske fag. For B.Pharma forventes det at kandidater har engelsk, fysikk eller biologi, kjemi og matematikk som obligatoriske fag, sammen med 10 pluss 2 eller tilsvarende kvalifikasjoner.

Annonse

Les også | Det riktige valget | Foretrekker du kurs eller høyskole? En professor forklarer

Kursstrukturer

Emner i B.Sc sykepleiepensum inkluderer: engelsk, anatomi, fysiologi, ernæring, biokjemi, sykepleiestiftelse, psykologi, introduksjon til datamaskiner, sosiologi, farmakologi, patologi, genetikk, medisinsk kirurgisk sykepleie, samfunnshelsesykepleie, mikrobiologi, miljøvitenskap, barnehelsesykepleie, psykisk helsesykepleie, kommunikasjons- og pedagogisk teknologi, jordmor og fødselssykepleie, sykepleieforskning og ledelse av sykepleietjeneste og utdanning.

Menneskets anatomi og fysiologi, patofysiologi, biokjemi, farmasøytisk mikrobiologi, farmakologi, farmasipraksis og klinisk farmakologi, farmasøytisk analyse, farmasøytisk kjemi, farmakognosi, farmasøytikk, bioteknologi, farmasøytisk rettsvitenskap og etikk, industriell farmasøytisk ledelse, industriell farmasøytisk ledelse, industriell farmasi dataapplikasjoner, kommunikasjonsferdigheter og miljøvitenskap er kjernekursene i B.Pharma-kurset.

Jobbmuligheter

Annonse

Studenter med B.Sc. Sykepleiergrad kan bli medisinsk kodere, medisinske forfattere, kliniske forskere, ved siden av å bli sykepleier på offentlige og private sykehus, sykehjem, klinikker og helseavdelinger. De kan også velge å jobbe som sykepleier i utlandet, og hvert land har sine egne tester og utvelgelsesprosedyre for det samme.

Les også |Det riktige valget | BSc Landbruk versus BTech (Landbruksteknikk)? Ekspert gir oversikt

B. Farmasistudenter kan jobbe som farmasøyter i offentlige og private sykehus, klinikker og helseavdelinger. I tillegg kan de også være en narkotikainspektør, kjemiker eller apoteker, og en kvalitetskontroll- og produksjonskjemiker. Kurset gir muligheten til å åpne en egen produksjonsenhet også.

Apropos etterspørselen i feltet,  Tadakara sa,  “Etterspørselen etter B.Pharma-relaterte jobber har økt siden Covid-19, og dermed viser elevene også mer interesse for det nå,”.

Hvordan ta det endelige valget? >

De to programmene har ulike læreplaner og gir ulike ferdighetssett. Derfor kan ikke aspirantene bytte når det gjelder jobbmuligheter. Valget avhenger derfor i stor grad av interessen deres.

Annonse

Navneet Khurana, koordinator for skolen for farmasøytiske vitenskaper ved Lovely Professional University (LPU), sa, “B. Sc. Sykepleiekandidater har forskjellige kunnskaper og ferdigheter som de tilegner seg i løpet av programmet sammenlignet med B.Pharm-kandidater. Derfor overlapper ikke de fleste jobbene de ønsker å ta opp.

‘B.Sc. Sykepleie handler om pasientbehandling, studenten bør kun velge programmet hvis han/hun er interessert i pasientbehandling ved sengen. Hvis studenten er mer interessert i å produsere og dispensere medikamenter, kan de gå for B. Pharm-programmet,” Dr Khurana la til.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå