Delhi University planlegger kurs om kunst å være lykkelig, emosjonell intelligens fra dette studieåret

0
45

Disse kursene er utarbeidet av verdiøkningskurskomiteen ledet av professor Niranjan Kumar. (Representativt bilde. Fil)

Delhi University vil starte verdiøkende kurs om emner som emosjonell intelligens, kunsten å være lykkelig og indisk fiksjon fra studieåret 2022-23 som en del av Undergraduate Curriculum Framework-2022 (UGCF) ).

En resolusjon om å innføre 24 lignende kurs med sikte på å utvikle kritisk tenkning har blitt godkjent i et nylig avholdt DU akademisk rådsmøte. Nå skal saken legges frem for universitetets øverste besluttende organ, dets hovedråd.

Studenter kan ta ett eller flere slike verdiøkningskurs per semester.

Noen av disse kursene er emosjonell intelligens, kunsten å være lykkelig, finansiell litteratur og etikk, vedisk matematikk og verdien av indisk tradisjonssystem. Disse kursene er utarbeidet av verdiøkningskurskomiteen ledet av professor Niranjan Kumar.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Forklart: Hva er betydningen av Indias samtaler med NATO?

Premium

I den opprinnelige landsbyen har lokalbefolkningen fortsatt tro på Nitish, men noen tviler på hans p…

Premium

Delhi Confidential: Opposisjonsledere hopper over Jagdeep Dhankars sverge…

Premium

Kutch dukker opp episenteret for Gujarats klumpete hudsykdomsutbrudd, registrerer… Abonner nå for å få 62 % rabatt Les |Delhi Universitys UG-opptak: Her er alt du trenger å vite om søknad, setetildelingsprosess

“Verditilleggskursene er utformet med tanke på National Education Policy 2022. De har ulike komponenter som kritisk tenkning, medfølelse, teamarbeid, vitenskapelig temperament, indiske kunnskapssystemer, etiske, kulturelle og konstitusjonelle verdier, og kreativ skriving, ” Kumar fortalte PTI.

“Dette er første gang et prestisjefylt universitet som DU har introdusert slike kurs. De vil fungere som en gamechanger når det gjelder sosial bygging,” la han til.

Spoeng oppnådd gjennom disse kursene vil bli lagt til studentens akademiske Bank of Credits.

Annonse

Blant kursene er de inspirert av fremtredende kampanjer initiert av statsminister Narendra Modi som Fit India og Swacch Bharat.

Les også |DU-opptak via felles setetildelingssystem < p>Under Art of Being Happy vil studentene bli undervist i måter å takle stress, det fysiologiske og hormonelle grunnlaget for lykke, lykkefaktorer og mellommenneskelige forhold til selvaktualisering. Det vil være et to-studiepoengs kurs.

I kurset Emosjonell intelligens vil studentene få innsikt i å etablere positive relasjoner og oppdage personlig kompetanse og teknikk for å bygge emosjonell intelligens, selvbevissthet, selvledelse, sosial bevissthet og relasjonshåndtering.

Annonse

Universitetet vil også introdusere et kurs for å gjøre studentene kjent med indisk skjønnlitteratur på engelsk og analysere romaner kritisk og i sammenheng med deres egne levde situasjoner.

Gjennom dette kurset vil studentene lære om forståelsen av indisk etos og verdier gjennom indisk skjønnlitteratur, utvikle kreativ tenkning gjennom lesing av skjønnlitteratur og realisere skjønnlitteraturens potensiale for å få frem sosial og kulturell endring.

Les også |Delhi University planlegger å lansere sertifikatkurs for studenter fra andre universiteter neste år

Men flere lærere ved universitetet er av den oppfatning at verdiøkende kurs under Undergraduate Curriculum Framework (UGCF) vil “fraråde kritisk tenkning”. Syv akademiske rådsmedlemmer avga dissens under møtet 3. august.

I følge dissensmedlemmer gir disse kursene en leppetjeneste til spørsmålet om intellektuelle holdninger som må fremmes hos studentene, og som også undergraver ideen om India som et kosmopolitisk sted for kulturell og filosofisk interaksjon mellom mennesker, språk og tradisjoner.

“Den nærsynte oppfatningen av VAC-rubrikken er tydeligvis et resultat av et sentralisert initiativ som har utelukket deltakelse av lærere fra alle fag. Derfor har mange disipliner ikke funnet noen representasjon,” sa lærerne i en uttalelse.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå