Home Svenska Delhi Konfidentiellt: Shashi Tharoor kommer att ta emot Legion Of Honour, Frankrikes högsta civila utmärkelse

Delhi Konfidentiellt: Shashi Tharoor kommer att ta emot Legion Of Honour, Frankrikes högsta civila utmärkelse

0

Shashi Tharoor. (Illustration: Suvajit Dey)

Hans parti kanske inte ger honom ansvar för att matcha hans skicklighet och popularitet, men kongressledamoten Shashi Tharoor verkar få allt erkännande utanför Indien. Den franska regeringen hedrar honom med sin högsta ära, 'Chevalier de la Legion d'Honneur', för hans skrifter och tal. Den franska ambassadören i New Delhi har skrivit till Tharoor och informerat honom om äran, som kommer att tilldelas honom under nästa besök av en fransk regeringsminister i Indien. Förra året hade Tharoor överraskat tjänstemännen vid ambassaden, konsulaten, Alliance Francaise och militärattachéer genom att hålla ett tal på franska. Intressant nog hade Tharoor fått en liknande ära av den spanska regeringen 2010 när kungen av Spanien hade skänkt honom 'Encomienda de la Real Order Espanola de Carlos III'.

Uppriktig bekännelse: < /strong>Vid frigivningsfunktionen för “Shabdansh”, en samling av inrikesminister Amit Shahs tal om olika frågor, var försvarsminister Rajnath Singh ovanligt uppriktig. Medan deltagarna reciterade kupletter samtidigt som han bjöd in honom att tala, började Singh sitt tilltal: “Zaroorat se zyada mujhe chadaa diya (han har berömt mig lite för mycket)”. Han sa att bokens förläggare hade “försvårat saker för mig” genom att meddela att “böckerna som jag släppt säljs snabbt”. “Nu kommer alla som vill se att försäljningen av sina böcker stiger till mig för utgivning”, sa han. Singh tillade att till skillnad från många som skulle påstå vid release-funktionerna att de har läst boken till sista sidan, fick han inte tid och kunde bara titta igenom boken.

Nyheter hela tiden:Vid en lunch som anordnades för mediapersoner avslöjade den avgående vicepresidenten M Venkaiah Naidu att han inte kommer att gå i pension och fortsätta interagera med ungdomar och bönder. Naidu sa att han kommer att vara tillgänglig för alla på hans 1, Thyagraj Marg, efter att han återvänt från sin hemby senare denna månad. På sin sista dag på kontoret var Naidu liberal med one-liners han är känd för. Med hänvisning till en väns kommentar om honom sa Naidu: “Du måste komma ihåg att “Naidu är nyheter i position, i opposition och i ingen position!”

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

UPSC Key-10, 11 och 12 augusti 2022: Varför du bör läsa “Euthana…

Premium

Laal Singh Chaddha: En bekväm film för den lydiga indier

Premium

Vad är gränspost 918 som ger skugga till både Indien och Pakistan?

Premium

Ravi Shankar Prasad : '(Nitish) är ingenting ensam… Han kanske är ärlig men…Prenumerera nu för att få 62% RABATT