Delhi Confidensial: Shashi Tharoor mottar Legion Of Honour, Frankrikes høyeste sivile pris

0
48

Shashi Tharoor. (Illustrasjon: Suvajit Dey)

Partiet hans gir ham kanskje ikke ansvar for å matche hans skarpsinne og popularitet, men kongress-parlamentsmedlem Shashi Tharoor ser ut til å få all anerkjennelse utenfor India. Den franske regjeringen hedrer ham med sin høyeste ære, «Chevalier de la Legion d’Honneur», for hans skrifter og taler. Den franske ambassadøren i New Delhi har skrevet til Tharoor og informert ham om æren, som vil bli tildelt ham under det neste besøket til en minister fra den franske regjeringen til India. I fjor hadde Tharoor overrasket embetsmennene ved ambassaden, konsulatene, Alliance Francaise og militærattachéer ved å holde en tale på fransk. Interessant nok hadde Tharoor mottatt en lignende ære fra den spanske regjeringen i 2010 da kongen av Spania hadde skjenket ham 'Encomienda de la Real Order Espanola de Carlos III'.

Oppriktig tilståelse: < /strong>Ved utgivelsesfunksjonen til «Shabdansh», en samling av innenriksminister Amit Shahs taler om forskjellige spørsmål, var forsvarsminister Rajnath Singh uvanlig ærlig. Mens deltakerne resiterte kupletter mens han inviterte ham til å snakke, begynte Singh adressen sin: “Zaroorat se zyada mujhe chadaa diya (han har rost meg litt for mye)”. Han sa at utgiverne av boken hadde «gjort ting vanskelig for meg» ved å kunngjøre at «bøkene utgitt av meg blir solgt raskt». “Nå vil alle de som ønsker å se at salget av bøkene deres øker, komme til meg for utgivelse,” sa han. Singh la til at i motsetning til mange som ville hevde ved utgivelsesfunksjonene at de har lest boken til siste side, fikk han ikke tid og kunne bare se gjennom boken.

Nyheter til enhver tid:På en lunsj arrangert for mediapersonell, avslørte avtroppende visepresident M Venkaiah Naidu at han ikke vil gå for et pensjonistliv og fortsette å samhandle med ungdommen og bøndene. Naidu sa at han vil være tilgjengelig for alle på hans 1, Thyagraj Marg, etter at han kom tilbake fra hjembyen senere denne måneden. På sin siste dag i embetet var Naidu liberal med one-liners han er kjent for. Naidu siterer en venns kommentar om ham og sa: “Du må huske at “Naidu er nyheter i posisjon, i opposisjon og i ingen posisjon!”

Kun abonnenthistorierVis alle

Premium

UPSC Key – 10., 11. og 12. august 2022: Derfor bør du lese «Euthana…

Premium

Laal Singh Chaddha: En komfortabel film for den lydige indianeren

Premium

Hva er grensepost 918 som gir skygge til både India og Pakistan?

Premium

Ravi Shankar Prasad : '(Nitish) er ingenting alene… Han kan være ærlig men…Abonner nå for å få 62 % RABATT