Adani planlegger 5,2 milliarder dollar aluminiumoksidfabrikk i økende metallambisjoner

0
66

Smeltet aluminium helles fra en smeltedigel som transporterer og vipper inn i en ovn i støpehuset til Vedanta Ltd. Aluminium Smelter i Jharuguda-distriktet, Odisha, India, onsdag 19. juni, 2019. Fotograf: Dhiraj Singh/Bloomberg

Adani Enterprises Ltd. planlegger å investere 5,2 milliarder dollar i å sette opp et aluminaraffineri i den østlige indiske delstaten Odisha, ettersom Gautam Adani, Asias rikeste mann, legger til enda en virksomhet til sin raskt- ekspanderende imperium.

Flaggskipselskapet til Adani Group fikk godkjenning til å bygge raffineriet og et kraftverk i Rayagada for en investering på 416,53 milliarder rupier (5,2 milliarder dollar), ifølge et Twitter-innlegg onsdag av kontoret til statens sjefsminister, Naveen Patnaik. Raffineriet vil ha en årlig kapasitet på 4 millioner tonn, ifølge en annen uttalelse fra den lokale regjeringen.

En representant for Adani Enterprises nektet å kommentere Odisha-prosjektet eller selskapets planer for den nye aluminiumsvirksomheten.

Les også |Gautam Adani sier aldri reduserte investeringer; 70 milliarder dollar for å gjøre India til eksportør av ren energi

Milliardæren Adani hadde opprettet et heleid datterselskap – Mundra Aluminium Ltd. – i desember, og signaliserte hans ambisjoner i en sektor som er dominert av tungvektere som Aditya Birla Group og London-baserte Vedanta Resources Ltd. Tycoonen, med verdens største velstandsgevinst i år til 126 milliarder dollar, bygget sitt imperium på landbrukshandel og havner, men har raskt diversifisert seg til flyplasser, datasentre og fornybar energi, ofte i takt med den indiske regjeringens politiske prioriteringer.

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

UPSC Key-10., 11. og 12. august 2022: Hvorfor bør du lese «Euthana…

Premium

Hva er grensepost 918 som gir skygge til både India og Pakistan?

Premium

Ravi Shankar Prasad: '(Nitish) er ingenting alene… Han kan være ærlig men…Premium

Forklart: Baloch-separatisme og tvangstilslutningen til Khanate av…Abonner nå for å få 62 % rabatt

Adani hadde skalert opp sin begynnende sementvirksomhet over natten ved å kjøpe Holcim Ltd.s India-enheter for 10,5 milliarder dollar i mai, mindre enn ett år etter etableringen av et sementdatterselskap. Han bygger nå jevnlig opp sin gruppes metallportefølje etter å ha kunngjort planer for stål- og kobberanlegg tidligere på året.

I juni samlet Adani Enterprises inn 60,7 milliarder rupier i et syndikert klubblån for et 500 000 tonn nytt kobber raffinerikompleks i Gujarat. Selskapet annonserte også et samarbeid med den sørkoreanske stålmajoren Posco i januar for å utforske forretningsmuligheter i India, inkludert etableringen av et grønt stålverk.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå