Home Svenska Zelenskyj till anställda: Sluta läck militärtaktik

Zelenskyj till anställda: Sluta läck militärtaktik

0

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj uppmanar regeringsföreträdare att sluta prata med reportrar om Kyivs militärtaktik mot Ryssland, säger han i sitt nattliga tal. Krig är inte tiden för ”fåfänga uttalanden”, menar han. – Om du vill generera uppseendeväckande rubriker så är det en sak – det är uppriktigt sagt oansvarigt. Om du vill ha seger för Ukraina så är det en annan sak – då bör du vara medveten om ditt ansvar för varje ord du säger om vårt lands planer för försvar eller motattacker. Uttalandet kommer efter att både New York Times och Washington Post publicerat uppgifter med hänvisning till källor om att Ukraina var ansvarigt för attacken mot den ryska flygbasen på Krym.