USA tillåter en alternativ metod för injektion av vaccin mot apkoppor för att öka utbudet

0
46

U.S. Hälsotillsynsmyndigheter har tillåtit att injicera ett apkoppsvaccin intradermalt hos vuxna, alltså mellan hudlager snarare än under huden, i ett försök att sträcka ut låga vaccintillgångar, meddelade den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten (FDA) på tisdagen.

Nödtillståndet för användning av Bavarian Nordics vaccin mot apkoppor från Jynneos kommer att femdubbla tillgängliga doser eftersom det bara använder en bråkdel av dosen men ger samma skydd, sa hälsotjänstemän vid en briefing i Vita huset.< /p>

FDA-godkännandet kommer efter att USA och Världshälsoorganisationen förklarat apkoppor som en folkhälsokris, för att stärka responsen mot utbrottet.

Jynneos godkändes 2019 för förebyggande av smittkoppor och apkoppor i hög tid. riskfyllda vuxna i åldern 18 år och äldre. Enligt dess ursprungliga godkännande skulle det administreras under huden, eller subkutant, som två doser.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Förklarat: Vad är betydelsen av Indiens samtal med NATO?

Premium

I ursprungsbyn tror lokalbefolkningen fortfarande på Nitish men vissa tvivla på hans p…

Premium

Delhi Konfidentiellt: Oppositionsledare hoppar över Jagdeep Dhankar’s svär…

Premium

Kutch dyker upp epicentrum av Gujarats Lumpy Skin-sjukdomsutbrott, registrerar…Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

Två doser av vaccinet som ges med fyra veckors mellanrum kommer fortfarande att behövas med den intradermala metoden, sade myndigheten.

FDA-godkännandet tillåter också personer under 18 år att få vaccinet genom subkutan injektion om de är fast beslutna att ha hög risk för appoxinfektion. FDA fortsätter med denna metod för barn eftersom den är lättare att administrera och det inte finns så mycket data tillgänglig.

Hittills har 80 länder där viruset inte är endemiskt rapporterat totalt 26 500 fall av appox, enligt en redovisning från Reuters. (Monkeypox tracker and map: https://tmsnrt.rs/3QrYODa)

Annons

Så många som 8 900 fall av appoxfall har rapporterats i USA sedan det första fallet registrerades den 18 maj, sade ministern. Xavier Becerra från Health and Human Services sa.

Läs också |Det finns bara ett läkemedel för att behandla apkoppor. Lycka till att få det!

Administrering av vaccinet kräver en annan typ av nål än den nuvarande sprutadministreringen och liknar tuberkulin hudtest (eller PPD) eller intradermala allergitest. U.S. Centers of Disease Control and Prevention kommer att tillhandahålla information och utbildningsmaterial som syftar till att utbilda vårdpersonal och leverantörer i hur man administrerar vaccinet intradermalt, sa CDC:s chef Rochelle Walensky.

Hittills har administrationen gjort mer än 1,1 miljoner vaccindoser tillgängliga för beställning och har skickat mer än 620 000 doser, sa Becerra.

Annons

Det finns för närvarande 441 000 injektionsflaskor i det strategiska nationella lagret och därför över 2,2 miljoner doser under den nya administreringsmetoden , sa Dawn O’Connell, biträdande sekreterare för beredskap och respons vid Department of Health and Human Services.

Storbritannien kommer att få slut på apkopporvacciner om cirka två till tre veckor eftersom landet har lite mer än 8 300 doser av vaccin kvar, rapporterade Financial Times på tisdagen.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu