Strandad vitval avlivad efter att ha avlägsnats från den franska floden

0
131

Brandmän och medlemmar av ett sök- och räddningsteam drar upp ett nät när de räddar en vitval som förirrat sig in i Frankrikes Seine-flod, nära Notre-Dame-de-la-Garenne-slussen i Saint-Pierre-la-Garenne, Frankrike, 10 augusti 2022. (Reuters)

Franska myndigheter säger att en vitval som strandat i flera dagar i Seinefloden har dött efter att den framgångsrikt avlägsnats från den franska vattenvägen. Valen höll på att förberedas för överföring till en saltvattenpool i Normandie.

Veterinär Olivet Courtois sa att under räddningsoperationen började det farligt tunna vita däggdjuret få andningssvårigheter, och därför beslutade experter att avliva valen på ett humant sätt. varelse.

Valen, som blev en lokal kändis, sågs för första gången förra veckan efter att av misstag avvika från sin normala väg till Arktis.

Läs också |Insatserna för att mata vitvalen i Frankrikes Seine har misslyckats hittills

Det farligt tunna arktiska marina däggdjuret sågs i Frankrike förra veckan. En naturvårdsgrupp sa att veterinärundersökningar efter att belugan togs bort från floden visade att den inte har någon matsmältningsaktivitet av okända anledningar.

Subscriber Only StoriesView All

Premium I inhemsk by tror lokalbefolkningen fortfarande på Nitish men vissa tvivlar på hans…

Premium

Kutch dyker upp epicentret av Gujarats utbrott av lumpen hudsjukdom, poster…

Premium

Jharkhand-bönder stirrar på hotande torka och frågar: Vad ska vi odla och …

Premium

På flyg till Kabul, hemkomsthistorier ett år efter övertagandet Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

Bilder upplagda av Sea Shepherd France visar den vita belugan som ligger på ett stort nät. Planen var att flytta den i en kylbil till Normandiekusten där den kan återhämta sig några dagar till innan den bogseras ut till havs.

Det farligt magra marina däggdjuret har ingen matsmältningsaktivitet av okänd anledning, bevarandegruppen Sea Shepherd France twittrade och sa att veterinärundersökningar gjordes efter att belugan dragits upp ur vattnet efter timmar av förberedelser.

Gruppen sa att belugan var en hane utan infektionssjukdomar och att veterinärer skulle försöka återstimulera marina däggdjurs matsmältning. Naturvårdare har utan framgång försökt sedan i fredags att mata fisk till vitviten.

Annons

Ett veterinärteam planerade att transportera den 4 meter långa (13 fot långa) valen till en kustnära plats i nordöstra Frankrike hamnstaden Ouistreham för “en period av vård”, enligt Lamya Essemlali, president för Sea Shepherd France.

Läs också |Kan en vitval tränas till militärspion?

Den känsliga transporten skulle göras via en kylbil för den cirka 160 kilometer långa resan. Myndigheterna planerade att hålla valen i sitt tillfälliga saltvattenhem under två till tre dagars övervakning och behandling innan den bogserade ut till havet.

Den förlorade vitviten sågs först i Frankrikes flod, långt från dess arktiska livsmiljö, förra veckan. Den väger cirka 800 kilogram (1 764 pund).

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu