Siden forrige meningsmåling har Nitish gitt mange tegn på å komme nærmere RJD

0
46

Et klarere signal om bonhomie ble oppdaget da Nitish tok imot Tejashwi veldig varmt under en iftaar tidligere i år, og til og med så ham av sted til porten til CM's bolig . (PTI-bilde)

Tre år etter en bitter veiskille mellom JD(U) og RJD, så det ut til at noe har endret seg etter valgresultatet i Bihar-forsamlingen i 2020. De som så på Vidhan Sabha så en noe annerledes, mindre hånlig sjefsminister Nitish Kumar og en relativt myk, mindre angripende opposisjonsleder i Tejashwi Prasad Yadav.

Det var ett oppgjør mellom de to i forsamlingen i fjor. , men Nitish unngikk behendig enhver ytterligere konfrontasjon med den unge RJD-lederen ved å forbli fraværende når Tejashwi skulle tale i huset.

Les også |Hvorfor Mahagathbandhan igjen er den rette matematikken for Nitish Kumar

En leste imidlertid ikke for mye i den den gangen. Det var da.

Det første tegnet på et Nitish-Tejashwi-kameratskap ble sett da Bihar CM ledet en 10-parti delegasjon i fjor for å møte statsminister Narendra Modi for å kreve en landsomfattende kastetelling. Tejashwi var ved hans side da Nitish henvendte seg til media i New Delhi; på mediemøtet lot Nitish Tejashwi si sin mening om kastetelling.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

Hvorfor Nitish Kumar følte fraværet av Sushil Modi, ‘ Jaitley channel'

Premium

RSS-shake-up for BJP: Hvorfor og hvor alle

Premium

Indian Monsoon 2022 Live Updates: 2 døde som kraftig regn piske Himachal; 3 …

Premium

Delhi Confidential: Shashi Tharoor mottar Legion Of Honour, Frankrike&#8…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Men siden alle partier, inkludert BJP, var en del av delegasjonen, kunne ikke mye politikk leses inn i den. Det var igjen da.

Les i Explained |Explained: De tre pilarene i Nitish Kumars politisk-sosiale strategi for overlevelse og suksess

Et tydeligere signal om bonhomie ble oppdaget da Nitish tok imot Tejashwi veldig varmt under en iftaar tidligere i år, og til og med så ham bort til porten til CM’s bolig. Mellom turen til Delhi og iftaar-møtet møttes de to lederne én mot én for å “diskutere kastetelling”. Men det kan ha vært, ser det ut nå, mer enn man ser.

Nitish Kumar blir møtt av Rashtriya Janata Dal-leder Tejashwi Yadav under et møte i Patna. Den JD(U)-RJD ledet 'Mahagathbandhan' (stor allianse) vil avlegge ed klokken 14 på onsdag. (PTI) Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Et annet tegn på at de to partene koset seg med hverandre kom da JD(U) ikke reagerte kritisk etter nylige CBI-raid på Lalu Prasads bolig i jobb-for-land-saken; partiet reagerte heller ikke på Lalu-hjelperen Bhola Yadavs arrestasjon i saken i fjorten dager. Man lurte på om det var den samme Nitish Kumar som hadde knyttet bånd med RJD etter lignende raid og registrering av saker i 2017.

Annonse Les også |Nitish-BJP-brudd i Bihar: Hvorfor Modis BJP er riktig å være nervøs om Nitish

Siste måned, da statsministeren kom til Patna for å delta på avslutningsseremonien for hundreårsfeiringen av Bihar lovgivende forsamling, sørget CM for at opposisjonslederen fikk dele tribunen med Modi – langt unna den gang da Nitish hadde nektet Tejashwi den samme muligheten da Modi kom til Patna under ‘Prakash Parv’ på Gandhi Maidan i januar 2017.

Som Tejashwi sa i dag: “Chacha og bhatija kan kjempe, men de vil sameksistere.»

Dette er imidlertid nå.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå