SD-ledningen informerades om dickpic-ledamot 2021

0
55

SD:s riksombudsman Anders Olin larmades redan i januari 2021 om riksdagsledamoten som misstänks ha skickat olämpliga bilder till kvinnliga kollegor. Det rapporterar Aftonbladet. Anders Olin ska då ha informerat partiledningen om anklagelserna. Vid tillfället ska partiet inte ha fått ta del av något bildmaterial men fått veta att mannen skickat ”olämpligt material”. Senare har man fått tillgång till skärmdumpar från den film, inspelad i riksdagens lokaler, där mannen ska ha visat upp sitt kön. – Jag kan personligen tycka att skicka den typen utav bilder är kanske inte det lämpligaste om man sitter i riksdagen. Sedan är det kanske inte så lämpligt över huvud taget, även om man inte sitter i riksdagen, säger Anders Olin till Aftonbladet. SD har nu startat en intern utredning om händelsen.