Privat 5G: DoT bjuder in företag för studier

0
55

Dessa nätverk är vanligtvis inrättade av ett företag eller organisation som fabriker för privat bruk och är inte tillgängliga för allmänheten. (Bildkälla: Pixabay)

The Department of Telecommunications (DoT) har bjudit in intressenter att delta i en efterfrågestudie för direkt tilldelning av spektrum för att skapa captive non-public networks (CNPN), även kända som privata 5G-nätverk.< /p>

Företag med en nettoförmögenhet på minst 100 crore Rs som är villiga att sätta upp CNPNs genom att erhålla spektrum direkt från regeringen kan skicka sina input för efterfrågestudien fram till den 9 september, sa DoT i ett meddelande på onsdagen. Dessa nätverk är vanligtvis inrättade av ett företag eller en organisation som fabriker för privat användning och är inte tillgängliga för allmänheten.

DoT hade utfärdat 'Guidelines for Captive Non-Public Network license' i juni med ett mål att upprätta ett regelverk för CNPN.

Normerna kräver att företag som vill erhålla spektrum direkt från regeringen ska ta en 10-årig förnybar licens, för vilken regeringen inte tar ut någon licensavgift.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-10, 11 och 12 augusti 2022: Varför du bör läsa “Euthana…

Premium

Laal Singh Chaddha: En bekväm film för den lydiga indier

Premium

Vad är gränspost 918 som ger skugga till både Indien och Pakistan?

Premium

Ravi Shankar Prasad: '(Nitish) är inget för sig själv… Han kanske är ärlig men…Prenumerera nu för att få 62% RABATT

En sökande måste betala en icke-återbetalningsbar engångsavgift på 50 000 Rs och licenstagaren måste följa fastställda nätverkssäkerhetsnormer för inköp av telekomutrustning från pålitliga källor.

Berättigade företag är krävs för att lämna in uppgifter inklusive ägande, nettoförmögenhet, krav på spektrum i olika band, bland annat. Institutionen har klargjort att deltagande i denna efterfrågestudie inte kommer att berättiga företagen till något anspråk på spektrumtilldelning.

I sina riktlinjer från juni hade DoT sagt att företag som upprättar CNPN:er måste se till att det inte finns någon störningar som orsakas av något offentligt nätverk eller någon annan licensierad användare av spektrum. När det gäller omfattningen av CNPN-licensen för företag, sa DoT att en sådan licenstagare kan etablera inomhus eller inom lokaler isolerade fångna icke-offentliga nätverk för eget bruk inom licensens verksamhetsområde.

Förklarat av indianerna. Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu