Patna Powershift: Humørsvingninger mellom komma, spørsmålstegn og utropstegn

0
61

Lite over 2 km foran var spenningen til å ta og føle på utenfor Lalu Prasads bolig på 10, Circular Road — Nitish holder seg like ved på 7, Circular Road. (PTI Photo)

Tirsdag ettermiddag, mens folk over hele landet satte seg opp og prøvde å finne det store bildet av Nitish Kumars beslutning om å skille seg fra NDA, var det business as usual på BJP-kontoret i Bir Chand Patel Path, i hjertet av Patna.

Safranplakater, med større enn livet bilder av statsminister Narendra Modi og BJP-president JP Nadda stirret ned tilskuere utenfor kontoret. Innvendig var funksjonærer fra BJPs forskjellige fløyer på jobb, selv om de holdt et godt øye med den raskt skiftende politiske utviklingen.

Les også |Hvorfor Mahagathbandhan igjen er den rette matematikken for Nitish Kumar

Det virket ikke noe overraskelsesmoment i det Nitish nettopp hadde gjort – «woh kisi ke nahi ho sakte hain (han kan ikke stoles på av noen)», sa en av partifunksjonærene – og det vanlige refrenget så ut til å være en «god riddance». De fleste på kontoret sa at partiets statlige enhet lenge hadde ønsket å komme ut av Nitishs skygge – han “ønsket kanskje å endre BJPs statspresident og forsamlingsspeaker”, som noen arbeidere sa det.

I ett hjørne ble Tricoloren delt ut til partiarbeidere som forberedelse til “Har Ghar Tiranga-programmet i oppkjøringen til uavhengighetsdagen. Ingen synlig engstelige ansikter var rundt. Faktisk, noen av dem gratulerte hverandre.

Subscriber Only StoriesSe allePremium

Hvorfor Nitish Kumar følte fraværet av Sushil Modi, ‘Jaitley channel'

Premium

RSS-shake-up for BJP: Hvorfor og hvor allePremium

Indian Monsoon 2022 Live Updates: 2 døde som kraftig regn piske Himachal; 3 …

Premium

Delhi Confidensial: Shashi Tharoor mottar Legion Of Honour, Frankrike&#8…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Hvis det var én beklagelse, var det at noen statsministre fra BJP, inkludert Syed Shahnawaz Husaain (industri) og Nitin Mabin (veibygging), “gjorde det veldig bra”. Statens BJP-president Sanjay Jaiswal sa senere: “Nitish Kumar er en vanlig sviker.»

Les i Explained |Explained: De tre pilarene i Nitish Kumars politisk-sosiale strategi for overlevelse og suksess

Litt over 2 km foran var spenningen til å ta og føle på utenfor Lalu Prasad’s bolig på 10, Circular Road — Nitish holder seg like ved på 7, Circular Road. Det var en enorm samling av SUV-er og biler, parkert på hver side av veien, og litt trafikksnurring var synlig. Supportere ropte slagord for å hylle Llau, Nitish og Tejashwi. Banen hadde blitt levende igjen etter fem år.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer < p>Men sjefsministerens bolig på 1, Anne Marg – dens bakport åpner nær Lalus bolig – hadde ikke samme spenningsnivå etter at Nitish hadde trukket seg ut av NDA i 2013, og Grand Alliance i 2017. Flere ikke-tilhengere som gikk forbi lurte på hvorfor Nitish gjorde det han gjorde, og hvorfor han gjør det så ofte.

Annonse Les også |Nitish Kumars skiftende farger

Det var først da Nitish gikk inn i Raj Bhavan at noen mennesker kom med et par dusin JD(U)-flagg og ropte slagord, og noen få andrerangs partiledere kom frem for å lovprise Nitish Kumar.

Patna er klar for interessante tider. Igjen.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå