NMC uppmanar medicinska högskolor att ta hand om PG-studenters mentala hälsa och välbefinnande

0
41

NMC har sagt till medicinska högskolor att se till att studenter får tillräcklig vila, ledighet varje vecka, rådgivning, sanktionerade ledigheter och en gynnsam arbetsmiljö. (Representativt)

National Medical Commission (NMC) uppmanade på onsdagen medicinska högskolor som ger forskarutbildningskurser att ta hand om sina studenter’ psykisk hälsa och välbefinnande genom att se till att de får tillräcklig vila, ledighet varje vecka, rådgivning, sanktionerade ledigheter och en gynnsam arbetsmiljö.

Kommissionen har också bett dessa högskolor att lämna in åtgärder vidtagna rapporter om frågan som samt den praxis som de följer med särskilt omnämnande av fall av självmord, könsfördomar och förekomster av vanära mot en kvinnas anständighet.

Läs |National Medical Commission tillåter förföljda minoriteter från Pakistan att utöva medicin efter examen

I ett brev adresserat till direktörerna, rektorerna eller dekanerna för de medicinska högskolorna och institutionerna som ger forskarutbildningskurser, Dr Vijay Oza, ordförande för Post- Graduate Medical Education Board, NMC, sa att det har tagit emot klagomål från PG-studenter (bosatta läkare) som säger att de är under stress på grund av långa arbetstider, inga lediga veckor per vecka, icke-sanktionering av ledighet under akuta situationer etc.

Denna fråga har flaggats i tryckta medier och även tagits upp i parlamentet, stod det i brevet.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Explained : Vad är betydelsen av Indiens samtal med Nato?

Premium

De giftiga fäderna från St. Xavier’s, Kolkata Premium

I inhemsk by tror lokalbefolkningen fortfarande på Nitish men vissa tvivlar på hans p…

Premium

Delhi Konfidentiellt: Oppositionsledare hoppar över Jagdeep Dhankar’s svär…Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

PGMEB, vid ett möte den 28 juni, diskuterade klagomålen och beslutade att alla medicinska högskolor skulle ta hand om PG-studenternas psykiska hälsa och välbefinnande genom att se till att de får tillräcklig vila, ledighet varje vecka och rådgivning vid behov. Institutionerna bör arrangera yogasessioner regelbundet, sanktionera permissioner vid behov och respektera elevernas värdighet genom att tillhandahålla en positiv och gynnsam arbetsmiljö, beslutade styrelsen.

Läs även |‘Ukraina är inte villig att ta tillbaka indiska studenter’: Minister till Rajya Sabha

En kommitté kan tillsättas för att undersöka de klagomål och klagomål som mottagits, inklusive de från anonyma källor, sa Oza.

“En frisk och stressfri läkare är inte bara avgörande för hans eget välbefinnande men också för välmåendet för de patienter han eller hon behandlar. Alla medicinska högskolor och institut uppmanas därför att vidta nödvändiga åtgärder för att ta hand om den psykiska hälsan och välbefinnandet för de PG-läkarstudenter som studerar eller arbetar med dem.

Annons

“En vidtagen åtgärd rapport om frågan såväl som den praxis som följs i kollegiet eller institutet kan lämnas till National Medical Commission regelbundet och särskilt nämner fall av självmord, könsfördomar och förekomster av vanära mot en kvinnas anständighet etc. ,” brevet läste.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu