NMC oppfordrer medisinske høyskoler til å ta vare på PG-studenters mentale helse, velvære

0
50

NMC har bedt medisinske høyskoler om å sikre at studentene får tilstrekkelig hvile, ukentlig fri, rådgivning, godkjente permisjoner og et gunstig arbeidsmiljø. (Representativt)

Den nasjonale medisinske kommisjonen (NMC) oppfordret onsdag medisinske høyskoler som formidler post-graduate kurs til å ta vare på studentene sine’ psykisk helse og velvære ved å sikre at de får tilstrekkelig hvile, ukentlig fri, rådgivning, sanksjonerte permisjoner og et gunstig arbeidsmiljø.

Kommisjonen har også bedt disse høgskolene om å sende inn handlingsmessige rapporter om problemet som i tillegg til praksisen de følger med spesiell omtale av tilfeller av selvmord, kjønnsskjevhet og forekomster av vanære for en kvinnes anstendighet.

Les |National Medical Commission tillater forfulgte minoriteter fra Pakistan å praktisere medisin etter eksamen

I et brev adressert til direktørene, rektorene eller dekanene ved de medisinske høyskolene og institusjonene som gir post-graduate kurs, Dr Vijay Oza, president for Post- Graduate Medical Education Board, NMC, sa at det har mottatt klager fra PG-studenter (bosatte leger) som sier at de er under stress på grunn av lang arbeidstid, ingen ukentlig fri, ikke-sanksjonering av permisjoner i nødstilfelle osv.

Dette problemet har blitt flagget i trykte medier og også tatt opp i parlamentet, heter det i brevet.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Forklart : Hva er betydningen av Indias samtaler med NATO?

Premium

De giftige fedrene til St. Xavier’s, Kolkata Premium

I den opprinnelige landsbyen har lokalbefolkningen fortsatt tro på Nitish, men noen tviler på hans p…

Premium

Delhi Confidential: Opposisjonsledere hopper over Jagdeep Dhankar’s sverger…Abonner nå for å få 62 % RABATT

PGMEB, i et møte 28. juni, diskuterte klagene og bestemte at alle medisinske høyskoler skulle ta vare på den mentale helsen og velværet til PG-studentene ved å sikre at de får tilstrekkelig hvile, ukentlig fri og rådgivning om nødvendig. Institusjonene bør arrangere yogaøkter med jevne mellomrom, sanksjonere permisjoner ved behov og respektere studentenes verdighet ved å tilby et positivt og befordrende arbeidsmiljø, bestemte styret.

Les også |‘Ukraina er ikke villig til å ta tilbake indiske studenter’: Minister for Rajya Sabha

En komité kan bli nedsatt for å se på klagene og klagene som er mottatt, inkludert de fra anonyme kilder, sa Oza.

“En sunn og stressfri fastlege er ikke bare avgjørende for hans eget velvære, men også for trivselen til pasientene han eller hun behandler. Alle medisinske høyskoler og institutter blir derfor bedt om å ta nødvendige skritt for å ta vare på den mentale helsen og velværet til PG-medisinstudentene som studerer eller jobber med dem.

Annonse

“En handling som er tatt rapport om problemet så vel som praksisen som følges i høgskolen eller instituttet kan leveres til National Medical Commission med jevne mellomrom, spesielt nevne tilfeller av selvmord, kjønnsskjevhet og forekomster av vanære for en kvinnes anstendighet osv. ,” brevet sto.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå