Nitish sitt sjette eksperiment på 10 år; bare konstanter er CM-post, statens lysbilde: Prashant Kishor

0
67

Politisk strateg Prashant Kishor. (Ekspressfilbilde)

På en dag Nitish Kumar avla ed som Bihars sjefsminister for en rekord åttende gang, tok valgstrategen Prashant Kishor et sveip mot sin tidligere partileder og sa den nåværende politiske utviklingen i Bihar burde ikke overraske noen, siden dette er det “sjette eksperimentet” av Nitish i regjeringsdannelsen siden 2012. De eneste konstantene i denne perioden har vært Nitish som CM og Bihar som gjorde det dårlig på de fleste utviklingsindekser, sa han.

Kishor, som sannsynligvis vil gå inn i valgkampen i 2025 gjennom antrekket sitt, Jan Suraj, kalte det en “statsspesifikk utvikling” og sa at det ikke burde leses mye inn i det med tanke på stortingsvalget i 2024.

Siden 2012-13, fortalte Kishor til The Indian Express, “den eneste konstante har vært Nitish Kumar som CM og den dårlige tilstanden for helsevesen og utdanning i staten, som bare har blitt verre siden 2014-15. Vi må vente og se hvordan denne regjeringen presterer, og hvordan koalisjonen holder ut.»

Les også |JD(U), RJD pitch for Nitish Kumar, Tejashwis Bihar-mal som Oppn nasjonal modell mot BJP

«For øyeblikket er dette en statsspesifikk utvikling for styresett og ikke en politisk utvikling for fremtiden. Det ville være for tidlig å anslå det som opposisjonens formel for 2024, sa den tidligere JD(U)-topplederen.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Forklart: Hva er betydningen av Indias samtaler med NATO?Premium

I den opprinnelige landsbyen har lokalbefolkningen fortsatt tro på Nitish, men noen tviler på hans p…

Premium

Delhi Konfidensielt: Opposisjonsledere hopper over Jagdeep Dhankars sverge…

Premium

Kutch dukker opp episenteret av Gujarats klumpete hudsykdomsutbrudd, registrerer. ..Abonner nå for å få 62 % RABATT

Kishor sa at han ikke tror at atmosfæren av politisk usikkerhet i Bihar har tatt slutt med at Grand Alliance kom tilbake til makten.

Politisk puls |I Bihar BJP-skyen av dysterhet og raseri, en innrømmelse: Vi var selvtilfredse

Med hensyn til hvorfor Nitish brøt alliansen med BJP, og om sistnevnte overspilte hånden sin når han satte ham i sving, sa Kishor, “Nitish-ji var aldri komfortabel i denne NDA-koalisjonen som han var i NDA-koalisjonen før 2015. På samme måte er han ikke like komfortabel i dag i Mahagathbandhan som han var i sin siste allianse med RJD. 2015-alliansen hadde folks mandat bak seg. Dette er en allianse etter avstemningen. Så det er flere utfordringer som denne alliansen vil møte.”

Da Nitish ble anslått som opposisjonens ansikt for 2024 Lok Sabha-målingene, sa Kishor, “ det forsøket i 2014 også, og hadde fått litt støtte. Men det er én ting å ha intensjon, og en annen å gjøre det om til virkelighet.»

Annonse mer fra politisk puls

Klikk her for mer < p>Kishor toner ned spekulasjoner om opposisjonens styrke basert på at Nitish og Lalu er en formidabel sosial koalisjon, og sa: «Når en koalisjon blir dannet, ser den formidabel ut på den tiden. Da BJP og JD(U) slo seg sammen i 2017 ble det sagt at det var den naturlige koalisjonen for Bihar. Se hvordan det har endt. Så snart en koalisjon er dannet, og regjeringen begynner å fungere, først da dukker dens utfordringer og problemer eller styrker opp. er fortsatt en formidabel styrke.

Bare i Express |Sushil Modi: 'Nitiske medhjelpere henvendte seg til Bihar BJP-ledelsen på grunn av hans ønske om å bli visepresident. Dette viser hans nasjonale ambisjon'

Kishor sa at de vil avta ytterligere hvis Grand har falt konsekvent de siste årene – fra 117 seter i forsamlingen i 2015 til 43 nå. Alliansens regjering klarer ikke å levere på styresett.

Annonse

På sine egne meningsmålingsplaner sa Kishor at han foreløpig er fokusert på padyatra over hele staten og vil ta en avgjørelse etterpå. På spørsmål om Jan Suraj vil være et politisk parti i 2025, når Bihar etter planen skal gå til valgurnene, sa han: «Det kan være det. (Men) 2025 er fortsatt langt unna; det er mulig det vil skje før.»