Ministern: Gjort en begäran om att häva sekretessen

0
70

USA:s justitiedepartement har gjort en begäran till en domstol i Florida om att häva sekretessen på husrannsakningsordern samt en lista över vad FBI hittade i samband med razzian mot Donald Trumps lyxresidens, rapporterar CNN. Om förfrågan godkänns kommer uppgifterna att bli offentliga för allmänheten. Kort efter att begäran lämnats in krävde Trump att husrannsakningsordern skulle släppas omedelbart. På sin egna sociala plattform Truth Social skriver han att han kommer uppmuntra till ett offentliggörande av dokumenten, skriver AP. Departementet har ännu inte offentliggjort bakgrunden till husrannsakan. Vid en pressträff i går kväll sa justitieminister Merrick Garland att han personlig stod bakom beslutet att ansöka om en husrannsakningsorder för den tidigare presidentens bostad.