Mindre enn en uke igjen til uavhengighetsdagen tar tiranga-politikken fart

0
53

Kudumbashree-arbeidere forbereder nasjonalflaggene for 'Har Ghar Tiranga' kampanje, i forkant av feiringen av uavhengighetsdagen, på Kalamassery i Kochi. (PTI)

The ‘Har Ghar Tiranga’ kampanje, BJP-regjeringens program for å heise minst 20 millioner flagg på toppen av hus over hele landet i tre dager, fra 13. august til 15. august, har utløst lignende kampanjer fra andre politiske partier for å markere det 75. året for uavhengighet. Mens de gjorde det, tok partene, som har planlagt arrangementer i stor skala, potshots på hverandre og senteret.

Tirsdag utfoldet AAP-regjeringen i Delhi, ledet av sjefsminister Arvind Kejriwal, den 500. høymast Tricolor i Delhi som en del av sin kampanje for å heise nasjonale flagg over hovedstaden. Det har også satt et mål om å sette opp 80 lakh slike flagg på tvers av boliger, offentlige og private virksomheter fra 13. til 15. august.

Les også |Uavhengighet Yatra starter lunken i UP, spør kongressmenn, ‘ Hvor er Priyanka?’

Kejriwal sa: “På den 75. uavhengighetsdagen må vi alle love å gjøre India til det største landet i verden. Det er flere slike nasjoner som oppnådde uavhengighet etter oss, men som likevel overgikk vår vekst til tross for alt potensialet og det harde arbeidet til folket vårt,” og legger til: “Vi må love å utvikle et slikt system der gratis utdanning, helsetjenester i verdensklasse og 100 prosent sysselsetting blir grunnleggende rettigheter for innbyggerne.”

Han sa at det var et “behov for å utrydde ‘Pariwarwaad’ (dynastisk politikk) og ‘Dostwaad’ (for å favorisere venner)”, og kritiserte kongressen og BJP, og sa at det ene partiet “utnyttet sin makt ved å bruke offentlige penger på sine familiemedlemmer” og det andre gjorde det på sine “venner”.

Subscriber Only StoriesSe allePremium

Forklart: Baloch-separatisme og tvangstilslutningen til Khanatet av…

Premium Forklart: Hva er betydningen av Indias samtaler med NATO?

Premium

De giftige fedrene til St. Xavier’s, Kolkata< figur>Premium

I den opprinnelige landsbyen har lokalbefolkningen fortsatt tro på Nitish, men noen tviler på hans p…Abonner nå for å få 62 % rabatt

Samme dag i Punjab lanserte kongresssjefen Amrinder Warring den fem dager lange ‘Tiranga Yatra‘ 8217; fra Khemkaran i Tarn Taran-distriktet i staten. Seniorledere i staten har blitt tildelt 75 km hver, da partiet forventer å tilbakelegge 2000 kilometer på fem dager.

Mer fra politisk puls

Klikk her for mer

I lanseringen av kampanjen, som sammenfaller med Quit India-bevegelsen i 1942, sa Warring at kongressen, “i motsetning til Bharatiya Janata-partiet eller et hvilket som helst annet politisk parti i landet, hadde en stor og strålende historie med offer for den nasjonale trefargen.»

“De er ingen sammenligning med oss ​​når det gjelder å se og ivareta de nasjonale interessene, og våre ledere har gitt livet sitt for nasjonalisme, både før og etter uavhengigheten,” la han til.

Annonse

Deres kongresskolleger i Maharashtra lanserte ‘Azadi Gaurav Padyatra’ på mandag. Ledere forventes å reise 75 kilometer til fots. I en tale i Wardha påsto Patole at mens Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), den ideologiske forelderen til Bharatiya Janata Party (BJP), aldri deltok i Quit India-bevegelsen i 1942. I dag er det “en bølge av patriotisme, men det er falskt, sa han.

Må leses |Har Ghar Tiranga: I Karnataka bekymrer utdanningsoffiserer seg for mangel på flaggstenger i landsbyer

I Uttar Pradesh, mens den Yogi Adityanath-ledede BJP-regjeringen planlegger å heise 4,5 crore flagg mellom 11. og 17. august har opposisjonspartier, som Samajwadi Party (SP) og Bahujan Samaj Party (BSP), også introdusert sine egne kampanjer.

Mandag lanserte SP-president Akhilesh Yadav en kampanje for å heise nasjonale flagg i hver husholdning i staten fra 9. august til 15. august, med start fra landsbyen Jhauvva i Kannauj-distriktet. SPs kampanje er ukelang, og partiet velger å starte den fra 9. august for å markere August Kranti Diwas.

Annonse In Premium Now |Forklart: RSSs forhold til nasjonalflagget

På spørsmål om SP fulgte BJP i å gjennomføre Tricolor-kampanjen for å vise patriotisme, sa partiets talsperson Abdul Hafeez Gandhi: “Ingen bestemt parti har opphavsretten til patriotisme. Det er alles rett til å uttrykke kjærlighet og respekt for landet. Siden dette er en spesiell anledning til 75 år med frihet, har SP gjennomført et ukelangt program. Partiarbeidere vil nå ut til folk med appell om å heise nasjonale flagg.»

Tirsdag appellerte BSPs nasjonalpresident Mayawati til folket i landet om å heise Tricoloren hjemme hos dem. BSP-leder Faizan Khan sa: “BSP har alltid respektert nasjonalflagget. Men en skriftlig appell gjennom tweet har blitt gjort fordi en stillhet om saken kan sende en melding om at BSP var imot flaggheisingsprogrammet bare fordi BJP gjør det i stor skala.” Han la også til at hvis andre partier holdt seg unna kampanjen, ville BJP forsøke å fremstå som det eneste “patriotiske politiske partiet”.

Les også |Har Ghar Tiranga-kampanje: Postkontorer skal være åpne alle dager frem til 15. august for å selge flagg

Som en del av det to uker lange programmet med tittelen ‘Swatantra Bharatha Vajraotsava Dwi Saptaham', ble Telangana-regjeringen mandag begynte å distribuere flagg og startet visninger av Richard Attenboroughs film 'Gandhi’ til skoleelever.

Senior embetsmenn sa at 22 lakh-elever vil bli vist filmen, med 2,50 lakh-elever som ser den per dag.

Regjeringen har også distribuert nasjonalflagg til alle husholdning, med håndvevsvevere som angivelig lager 1,20 crore-flagg.

Annonse Ikke gå glipp av |Om Har Ghar Tiranga-kampanjen: 'Patriotismen har økt og det samme har etterspørselen etter flagg'

De to ukentlige arrangementene vil også omfatte massesang av nasjonalsangen 16. august, med offentlige representanter i oppgave å mobilisere folk.

Andhra Pradesh-sjefsminister Y S Jagan Mohan Reddy sa at rundt 1,62 millioner nasjonale flagg ville bli heist i staten fra 13. august til 15.

(Med innspill fra PTI)