Klumpehudsykdom: Narendra Singh Tomar lanserer urfolksvaksine

0
44

Forbundsminister for landbruk og bønders velferd Narendra Singh Tomar. (PTI)

UNIONS landbruksminister Narendra Singh Tomar lanserte onsdag en urfolksvaksine mot klumpete hudsykdom, som har spredt seg over stater og forårsaket dødsfall for hundrevis av storfe siden 2019.

Lumpi-ProVacInd, vaksine, er utviklet av to institutter under Indian Council of Agricultural Research (ICAR) – National Equine Research Center, Hisar (Haryana) i samarbeid med Indian Veterinary Research Institute, Izzatnagar (Bareilly).

Tomar sa at utviklingen av vaksinen var en milepæl, siden husdyr, sammen med menneskelige ressurser, er den “største ressursen i landet vårt”.

Helt siden sykdommen kom til India i 2019, har forskningsinstitutter vært engasjert i å utvikle vaksinen, sa Landbruksdepartementet i en uttalelse. Vaksinen er 100 % effektiv, i samsvar med alle standarder, sa den.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Forklart: Hva er betydningen av Indias samtaler med NATO?

Premium

The toxic Fathers of St. Xavier’s, Kolkata

Premium

I den opprinnelige landsbyen har lokalbefolkningen fortsatt tro på Nitish, men noen tviler på hans p…

Premium

Delhi Confidential: Opposisjonsledere hopper over Jagdeep Dhankars sverge…Abonner nå for å få 62 % AV

«Ministeren påla de berørte tjenestemennene å gi denne vaksinen i stort antall tidligst for lindring til storfeet. Han sa at det er 30 crore husdyr i landet, tatt i betraktning situasjonen til stumme dyr, alle mulige tiltak bør iverksettes for å gi dem lindring så tidlig som mulig,” la uttalelsen til.

I mellomtiden har Punjab-regjeringen -run Guru Angad Dev Veterinary and Animal Sciences University (GADVASU) utstedte onsdag et råd om sykdommen, som, ifølge den, overføres av vektorer som mygg, bitende fluer og flått.

“Sykdommen var endemisk i Afrika, men i løpet av de siste 2-3 årene, etter å ha fanget de sørlige delstatene i India, har et utbrudd/epidemi av LSD spredt seg til Punjab og andre stater i Nord-India. Sykdommen forekommer for det meste hos kyr og noe mindre hos bøfler», sto det i meldingen.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå