Källor: FBI letade papper om kärnvapen i Mar-a-Lago

0
107

FBI letade bland annat efter sekretessbelagda handlingar relaterade till kärnvapen vid tillslaget mot Donald Trumps lyxresidens Mar-a-Lago i veckan, uppger källor för Washington Post. Källorna uppger inte närmare vad det rör sig om för dokument, men enligt bedömare tyder de nya uppgifterna på att myndigheten känner ”en djup oro” över vilka dokument Trump kan ha tagit med sig från Vita huset. En person med insyn i utredningen uppger för New York Times att utredare ska ha varit oroliga för dokument markerade med en högre sekretessbeteckning än topphemlig. Den högre beteckningen används normalt sett bara för extremt känsliga insatser som utförs av USA utomlands. Det finns ännu inga uppgifter om FBI hittade vad de letade efter. Varken Donald Trump, justitiedepartementet eller FBI har kommenterat uppgifterna.