Home Svenska JSW Energy köper Mytrah Energys förnyelsebara portfölj för Rs 10 530 cr

JSW Energy köper Mytrah Energys förnyelsebara portfölj för Rs 10 530 cr

0

Affären genomförs genom dess helägda dotterbolag JSW Neo Energy. (Bild: Wikipedia)

Sajjan Jindal-ledda JSW Energy undertecknade på onsdagen ett avtal om att förvärva Mytrah Energys portfölj av förnybar energi på 1 753 MW för ett företagsvärde på cirka 10 530 crore Rs. Detta är det största förvärvet av JSW Energy i ett område där investeringsflöden har ökat stadigt under de senaste månaderna.

Affären genomförs genom dess helägda dotterbolag JSW Neo Energy, och kommer att hjälpa företaget att uppnå sitt mål för förnybar-ledd kapacitetstillväxt på 10 GW till FY25.

Mytrah Energys portfölj omfattar 10 vindfordon för specialändamål (SPV) med en produktionskapacitet på 1 331 MW och sju solenergi-SPV med en produktionskapacitet på 422 MW, verksamma främst i de södra, västra och centrala delarna av Indien. Tillgångarna har kraftköpsavtal och en genomsnittlig återstående livslängd på 18 år, står det i en regulatorisk uppdatering.

Transaktionen, som är föremål för Indiens konkurrenskommission och andra sedvanliga godkännanden, förväntas vara slutförd den 15 november 2022. Företagsvärdet på 10 530 crore Rs är efter justering för nettoomsättningstillgångar, föremål för nettorörelsekapital och andra justeringar . FE

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

Förklarat: Baloch-separatism och tvångsanslutningen av Khanatet av…

Premium

Förklarat: Vad är betydelsen av Indiens samtal med NATO?

Premium

The toxic Fathers of St. Xavier’s, Kolkata

Premium

I ursprungsbyn tror lokalbefolkningen fortfarande på Nitish men vissa tvivlar på hans…Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

Explained by The Indian Express Do inte bara läsa nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu