IIT-Madras, Sony Indien erbjuder gratis teknisk kompetenskurs till ekonomiskt svagare ingenjörsstudenter

0
45

Uttagningsprocessen för studenter är baserad på den akademiska prestationen hos civilingenjörer som godkänts 2020-2021, 2021-2022 med minst 60 procent sammanlagt i alla prov. Fil.

India Institute of Technology Madras (IIT Madras) Pravartak Technologies Foundation samarbetade med Sony India Software Center Pvt Ltd. för att utrusta studenter från ekonomiskt missgynnade bakgrund med branschförberedda tekniska färdigheter. Denna kurs erbjuds helt kostnadsfritt. Intresserade studenter kan ansöka på den officiella webbplatsen — sonyfs.pravartak.org.in

Sony India Finishing School Skill Development Training är öppen för studenter som gått ut 2020-2021, 2021-22 och vars föräldrar har en årsinkomst på mindre än Rs 8 lakh. Kursen kommer att ge utbildning inom utvalda områden som artificiell intelligens/maskininlärning (AI/ML), cybersäkerhet och datorgrafik förutom affärskommunikationsfärdigheter.

Läs |NCW, IIM Kozhikode lanserar utbildningsprogram för entreprenörskap online för kvinnor

Kursens längd är cirka sex månader. Det kommer att vara en heltidskurs som genomförs i fysiskt läge i klassrum som tillhandahålls av IITM Pravartak Technologies Foundation. Certifikat kommer att ges till eleverna när de har slutfört utbildningsprogrammet.

Sony India Software Center kommer att utöka anställningen till de 15 bästa artisterna i denna kurs. Pravartak Technologies Foundation kommer att hjälpa de återstående studenterna med placering i andra företag genom att arrangera intervjuer genom IITM PTF-placeringscellen.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

I inhemsk by tror lokalbefolkningen fortfarande på Nitish men vissa tvivlar på hans p…

Premium

Delhi Confidential: Oppositionsledare hoppar över Jagdeep Dhankars ed…Premium

Kutch dyker upp epicentrum av Gujarats utbrott av Lumpy Skin-sjukdomen, registrerar…

Premium

Jharkhand-bönder stirrar på hotande torka och frågar: Vad kommer vi att växa och … Prenumerera nu för att få 62 % RABATT Läs också |IIT Guwahati återupptar offlineklasser på campus, introducerar 8 nya UG-, PG-program

Urvalsprocessen är baserad om den akademiska prestationen för de civilingenjörer som godkänts 2020-2021, 2021-2022 med minst 60 procent sammanlagt vid alla prov.

Dessutom skulle ett skriftligt inträdesprov genomföras följt av genom en intervju. Studenter som framgångsrikt klarar utvärderingen med högsta poäng är berättigade till ett stipendium enligt utbildningsprogrammet.

 

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu