For å hente inn sannsynlige Bihar-tap, flytter BJP partiets UP-ess til 3 nøkkelstater

0
45

Nyutnevnt BJP nasjonal generalsekretær Sunil Bansal. (Bilde: Facebook)

BJP utnevnte onsdag Sunil Bansal, som spilte en nøkkelrolle i partiets seire i Uttar Pradesh siden 2014, til nasjonal generalsekretær med ansvar for Vest-Bengal, Odisha og Telangana – tre opposisjonsstyrte stater partiet betaler spesielt fokus på for 2024.

Utviklingen kommer dagen etter at nøkkel NDA-allierte JD(U) skilte lag, noe som gjorde BJPs valgberegninger nervøse i politisk avgjørende Bihar.

Bansal, generalsekretær (organisasjon) i UP siden 2014, vil bli erstattet av Dharampal, som har vært partiets sekretær (organisasjon) i Jharkhand, ifølge en uttalelse fra BJPs generalsekretær Arun Singh.

Nitish Aayog |Er det duket for ham som motstander mot Modi?

Både Dharampal og Bansal har forøvrig ABVP-bakgrunn. Som tilhørte Bijnor-distriktet i det vestlige UP, hadde Dharampal sluttet seg til Sangh’s-studentene’ front i 1990 som heltidsarbeider og var ABVP felles soneorganisasjonssekretær for UP og Uttarakhand.

Subscriber Only StoriesView All

Premium
Forklart: Hva er betydningen av Indias samtaler med NATO?

Premium

I den opprinnelige landsbyen har lokalbefolkningen fortsatt tro på Nitish, men noen tvil på hans p…

Premium

Delhi Confidential: Opposisjonsledere hopper over Jagdeep Dhankars sverge…

Premium

Kutch dukker opp episenteret av Gujarats klumpete hud sykdomsutbrudd, rekorder…Abonner nå for å få 62 % rabatt

Partiet uttalte at Karamveer er utnevnt til BJPs Jharkhand-enhets generalsekretær. Han var BJPs felles generalsekretær (organisasjon) i UP tidligere.

I Vest-Bengal erstattet Bansal Kailash Vijayvargiya som BJP-generalsekretær med ansvar for staten – han erstattet Tarun Chugh i Telangana og D Purandeswari i Odisha .

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Født i Rajasthan, Bansal, 52, har vært med på RSS siden studietiden. Han ble håndplukket av innenriksminister Amit Shah mens han forberedte Lok Sabha-strategien for UP i 2014. Før det var Bansal en RSS-pracharak.

Annonse

Kjent for å være i nærheten av Shah, forventes hans økning i BJP å gjøre ham til et betydelig maktsenter i organisasjonen.

Forklart

Nøkkelpost for parti, statsregjering

Rollen som generalsekretær (organisasjon), eller sangathan mahamantri, anses som avgjørende i enhver BJP-enhet, ettersom disse lederne er RSS-utnevnte i partiet. Partiets generalsekretær (organisasjon) er ment å spille nøkkelrollen som en kommunikator mellom Sangh og regjeringen i enhver stat der BJP har makten – alt dette samtidig som han er en del av partiet og regjeringens kjernegruppe.

Kilder i BJP sa at å utnevne Bansal i stater der partiet ønsker å øke sin andel i 2024 er en “erkjennelse” av toppledelsens tillit til ham. På samme måte, mente de, er det en “stor utfordring” for ham.

For å kompensere for de potensielle tapene i Bihar etter JD(U)s utgang – NDA hadde vunnet 39 av Bihars 40 Lok Sabha-seter i 2019 – må BJP sørge for at Bengal, Odisha, Jharkhand og Telangana bidrar mye til opptellingen. “Bansal vil måtte levere i minst to av statene han får ansvaret for, fordi det er veldig viktig for BJP å få flere seter fra disse statene for å beholde sin dominans i nasjonal politikk,” sa en tidligere generalsekretær i BJP.< /p>Annonse Les også |Som statsminister Modi igjen refererer til Rajya Sabha 'hindring', sa noen av husets sannheter

Kilder sa at selv om Bansal var opptatt av å forlate UP for å komme til nasjonalt nivå, vil hans skygge forbli i den statlige BJP-organisasjonen , ettersom han “allerede har bygget dype nettverk og forbindelser” der.

Beslutningen om å flytte Bansal fra UP var på forventede linjer etter årets valgresultater fra forsamlingen, ettersom kilder sa kommunikasjonen mellom Yogi Adityanath-ledede regjeringen og Bansal har vært langt fra jevn lenge.

Bare i Express |Sushil Modi-intervjuet

Mens en del av BJP-lederne hevdet at Bansals utgang vil gi Adityanath mer benplass til å befeste sin innflytelse, påpekte en leder at den sentrale ledelsen har satt UP CM «i sjakk» ved å erstatte Swatantra Dev Singh, ansett for nært. til Adityanath, med Keshav Prasad Maurya som leder av huset i statens lovgivende råd. Både Singh og Maurya er nestledere, men Maurya, en fremtredende OBC-leder, er kjent for sine forskjeller med Adityanath.

Bansal’s høyde blir også sett på som et tegn på Shah’s fortsettelse grep over partiorganisasjonen. “Det er en innrømmelse av at organisasjonen stoler på de som er håndplukket av Shah til å levere i kritiske tilstander,” sa lederen sitert ovenfor. At partiledelsen gir ham ansvaret for tre stater som anses som avgjørende for BJP i 2024, viser også at partiet ikke har mange seniorhender som er erfarne med valgstrategier, sa en BJP-leder.

Vijayvargiya, kreditert med å bygge. BJP-organisasjonen i Vest-Bengal, hvor han har vært BJP-ansvarlig siden 2015 og levert 18 seter i Lok Sabha og 70 pluss seter i forsamlingens meningsmålinger, har ikke besøkt staten på grunn av sakene som ble startet mot ham av kjennelsen Trinamool-kongressen.