Home Norsk Donald Trump sier at han tok det femte endringsforslaget i etterforskningen i NY

Donald Trump sier at han tok det femte endringsforslaget i etterforskningen i NY

0

Tidligere president Donald Trump reagerer når han drar etter å ha levert de siste kommentarene under Conservative Political Action Conference (CPAC) på Hilton Anatole i Dallas, 6. august 2022. (AP/PTI)

Donald Trump påberopte seg det femte endringsforslaget og ville ikke svare på spørsmål under ed i New Yorks statsadvokats langvarige sivile etterforskning av hans forretningsforbindelser, sa den tidligere presidenten i en uttalelse onsdag.

< p>Trump ankom statsadvokat Letitia James’ kontorer i en bilkortesje like før kl. 09.00, og kunngjorde mer enn en time senere at han “avviste å svare på spørsmålene under rettighetene og privilegiene gitt til enhver borger under USAs grunnlov.»

«Jeg spurte en gang: 'Hvis du er uskyldig, hvorfor tar du den femte endringen?’ Nå vet jeg svaret på det spørsmålet, heter det i uttalelsen. “Når familien din, bedriften din og alle menneskene i din bane har blitt mål for en ubegrunnet politisk motivert heksejakt støttet av advokater, påtalemyndigheter og Fake News Media, har du ikke noe valg.”

Like høyrøstet som Trump har vært med å forsvare seg i skriftlige uttalelser og på samlingsscenen, sier juridiske eksperter at den samme strategien kunne ha slått tilbake i en deponeringssetting fordi alt han sier potensielt kan bli brukt i den kriminelle etterforskningen. Avgjørelsen hans kommer bare dager etter at FBI-agenter ransaket eiendommen hans i Mar-a-Lago i Florida som en del av en ikke-relatert føderal etterforskning av om han tok hemmelige dokumenter da han forlot Det hvite hus.

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

Hvorfor Nitish Kumar følte fraværet av Sushil Modi, ‘Jaitley channel'

Premium

RSS-shake-up for BJP: Hvorfor og hvor alle

Premium

Indian Monsoon 2022 Live Updates: 2 døde som kraftig regn piske Himachal; 3 …

Premium

Delhi Confidensial: Shashi Tharoor mottar Legion Of Honour, Frankrike&#8…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Den sivile etterforskningen, ledet av statsadvokat Letitia James, involverer påstander om at Trumps selskap, Trump Organization, feiloppgitt verdien av verdifulle eiendeler som golfbaner og skyskrapere, villedende långivere og skattemyndigheter.

«Mitt store selskap, og jeg selv, blir angrepet fra alle kanter,” Trump skrev på forhånd på Truth Social, den sosiale medieplattformen han grunnla. “Bananrepublikk!»

Meldinger som søkte kommentarer ble lagt igjen hos James' kontor og hos Trumps advokat.

Annonse

I mai, James’ Office sa at det nærmet seg slutten av etterforskningen og at etterforskerne hadde samlet betydelig bevis som kunne støtte rettslige skritt mot Trump, hans selskap eller begge deler. Republikanerens forklaring – en juridisk betegnelse for edsvornet vitnesbyrd som ikke avgis i retten – var en av de få gjenværende manglende delene, sa statsadvokatens kontor.

To av Trumps voksne barn, Donald Jr. og Ivanka, har vitnet de siste dagene, sa to personer som er kjent med saken. Folket var ikke autorisert til å snakke offentlig og gjorde det på betingelse av anonymitet.

De tre Trumps vitnesbyrd hadde opprinnelig vært planlagt for forrige måned, men ble forsinket etter at den tidligere presidentens ekskone døde 14. juli. , Ivana Trump, moren til Ivanka, Donald Jr. og en annen sønn, Eric Trump, som satt for en deponering i James' etterforskning i 2020.

Annonse

På fredag ​​vil Trump-organisasjonen og dens mangeårige finanssjef, Allen Weisselberg, være i retten og søke avvisning av anklagene om skattesvindel som ble reist mot dem i fjor i Manhattan-distriktsadvokatens parallelle straffesak – ansporet av bevis avdekket av James’ kontor. Weisselberg og selskapet har erkjent ikke straffskyld.

James, en demokrat, har i rettssaker sagt at kontoret hennes har avdekket “betydelige” bevis for at Trumps selskap “brukte uredelige eller villedende verdivurderinger for å oppnå en rekke økonomiske fordeler, inkludert lån, forsikringsdekning og skattefradrag.”

James hevder at Trump-organisasjonen overdrev verdien av sine beholdninger for å imponere långivere eller feilaktig oppgitt hva land var verdt for å redusere skattebyrden, og peker på årsregnskap gitt til banker for å sikre gunstige lånevilkår og til finansblader for å rettferdiggjøre Trumps plass blant verdens milliardærer.

Selskapet overdrev til og med størrelsen på Trumps Manhattan penthouse, og sa at den var nesten tre ganger den faktiske størrelsen – en forskjell i verdi på rundt 200 millioner dollar, sa James' kontor.

Trump har benektet anklagene og forklarte at å søke de beste verdivurderingene er en vanlig praksis i eiendomsbransjen. Han sier at James’ etterforskning er politisk motivert og at kontoret hennes «gjør alt innenfor deres korrupte skjønn for å forstyrre mine forretningsforbindelser og med den politiske prosessen». Han har også anklaget James, som er svart, for rasisme i etterforskningen.

Annonse

“DET ER INGEN sak!” Trump sa i en uttalelse i februar, etter at Manhattan-dommer Arthur Engoron avgjorde at James 'kontor hadde “den klare rettigheten” til å avhøre Trump og andre rektorer i selskapet hans. Når etterforskningen hennes er avsluttet, kan James bestemme seg for å reise søksmål og søke økonomiske straffer mot Trump eller selskapet hans, eller til og med et forbud mot at de er involvert i visse typer virksomheter.

I mellomtiden har distriktsadvokatens kontor i Manhattan lenge forfulgt en parallell etterforskning. Ingen tidligere president har engang blitt siktet for en forbrytelse.

Annonse

Denne etterforskningen så ut til å utvikle seg mot en mulig straffetiltale mot Trump selv, men avtok etter at en ny distriktsadvokat, Alvin Bragg, tiltrådte i januar. : En storjury som hadde hørt bevis ble oppløst. Toppadvokaten som hadde håndtert etterforskningen trakk seg etter at Bragg stilte spørsmål internt om sakens levedyktighet.

Bragg har sagt at etterforskningen hans fortsetter, noe som betyr at Trump kan påberope seg sin rettighet i det femte endringsforslaget mot selvinkriminering og avslå å svare på spørsmål fra James' etterforskere under avsetningen i et kontortårn på Manhattan som har doblet som hovedkvarteret til det fiktive konglomeratet Waystar Royco – drevet av en karakter delvis inspirert av Trump – på HBOs «Suksesjon».

Annonse

I kampen for å blokkere stevningene, hevdet advokater for Trumps at myndighetene i New York brukte den sivile etterforskningen for å få informasjon om strafferettslig etterforskning og at avsetningene var et triks for å unngå å innkalle dem for en strafferettslig jury, der delstatsloven krever at de skal gis immunitet.

Weisselberg og Eric Trump påberopte seg hver den femte endringen mer enn 500 ganger når de ble avhørt. av James' advokater under separate deponeringer i 2020, ifølge rettspapirer.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå