Din daglige innpakning: Nitish avlegger ed som Bihar CM for åttende gang, SC overfører alle FIRs mot Nupur til Delhi; og mer

0
95

(med klokken) Nitish Kumar med sin stedfortreder Tejashwi Yadav, Nupur Sharma, Varavara Rao og justitiarius Uday Umesh Lalit med sjefsjef i India N V Ramana.

I topphistorien til den dagen avla JD(U)-leder Nitish Kumar ed som Bihar-sjefsminister for åttende gangi en seremoni holdt på Raj Bhavan i Patna. Når han snakket til media, tok han et tilslørt angrep på statsminister Narendra Modi og uttalte at det BJP-ledede NDA-regimet i senteret må “bekymre seg” om utsiktene sine i stortingsvalget i 2024. «De som kom til makten i 2014, vil de vinne i 2024? Jeg ønsker at alle (opposisjonen) skal være samlet for 2024, sa Nitish, som tok bånd med BJP før han slo seg sammen med Mahagathbandan (Grand Alliance).

Mens han avsto fra å kommentere sin nasjonale plan og hans statsministerambisjon for stortingsvalget i 2024 på dette stadiet, pekte Nitish, som regnes for å være blant landets mest kloke og erfarne politikere, på en Bihar-mal for opposisjonsenhet som omfatter kongressen, sosialist- og venstrepartiene med et felles mål om å ta på seg BJP.

Høyesterett overførte onsdag til Delhi alle FIR-er registrert mot tidligere BJP-talsperson Nupur Sharma< /strong>over hennes uttalelser om profeten Muhammed og klubbet dem med den som er registrert i hovedstaden. De vil nå bli etterforsket av Delhi-politiets enhet for etterretningsfusjon og strategisk operasjon (IFSO), som etterforsker Delhi-saken. Retten ga Sharma også beskyttelse mot arrestasjon inntil etterforskningen er fullført i saken.

Dommer Uday Umesh Lalit ble onsdag utnevnt til Indias 49. sjefsjefetter at president Droupadi Murmu undertegnet sin utnevnelsesordre. Han vil ta tiltale 27. august etter at sittende N V Ramana fratrådte vervet dagen før. «I utøvelse av fullmaktene gitt av paragraf (2) i artikkel 124 i Indias grunnlov, er presidenten glad for å utnevne Shri-dommer Uday Umesh Lalit, høyesterettsdommer, til å være sjefsjef i India med virkning fra 27. august 2022, heter det i et varsel fra lovdepartementet.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

Forklart: Hva er betydningen av Indias samtaler med NATO?

Premium

I den opprinnelige landsbyen har lokalbefolkningen fortsatt tro på Nitish, men noen tviler på hans p…

Premium

Delhi Confidential: Opposisjonsledere hopper over Jagdeep Dhankar’s banne…

Premium

Kutch dukker opp episenteret av Gujarats Lumpy Skin-sykdomsutbrudd, registrerer…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Høyesterett ga onsdag kausjon til aktivisten Varavara Rao, en siktet i Bhima Koregaon-saken, på medisinsk grunnlag, rapporterte nyhetsbyrået PTI. Mens han innvilget kausjon, sa en benk ledet av dommer U U Lalit at han ikke skal misbruke friheten på noen måte.

Undersøkelser av fellesdrapene i kystregionen Karnataka i Dakshina Kannada og Mangaluru mellom 20. juli og 28. juli indikerer et mønster som ligner det som er sett i 20 drap i Karnataka i løpet av det siste tiåret. Så mange som ni drap, inkludert de tre siste, var tull-for-tat-drap, mens alle involverer lokale gangstere med tilknytning til enten høyreorienterte Hindutva-kantgrupper, eller den radikale islamistiske anordningen Popular Front of India (PFI).

Begrensninger pålagt innenriks flypriser vil bli fjernet fra 31. august, etter et tidsrom på omtrent 27 måneder, sa Union Aviation Ministry onsdag. “Beslutningen om å fjerne flypristakene er tatt etter nøye analyse av daglig etterspørsel og priser på luftturbindrivstoff (ATF). Stabiliseringen har satt inn og vi er sikre på at sektoren er klar for vekst i innenrikstrafikken i nær fremtid, sa luftfartsminister Jyotiraditya Scindia på Twitter.

Politisk puls

Annonse

I kampanjen for valget til Gujarat-forsamlingen ser det ut til at Aam Aadmi-partiet gjør et felles fremstøt for å fri til handelsmenn og små forretningsmenn og industrimenn. På onsdag, AAP innkaller Arvind Kejriwal talte til sitt tredje rådhus på 10 dagermed dem, denne gangen i Ahmedabad. Kejriwal hadde tidligere holdt lignende rådhus i Rajkot- og Jamnagar-distriktene i Saurashtra, som regnes som statens MSME-knutepunkter.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Kongressens “Azadi ki Gaurav Yatra” i Uttar Pradesh startet med en kjedelig tone på tirsdag, og illustrerer problemene som partiet – svekket etter en rekke valgomvendinger – står overfor i staten. Yatraen blir organisert for å markere uken frem til uavhengighetsdagen, men har mottatt en lunken respons så langt. Men det som bekymrer statskongressens ledere og arbeidere mest er fraværet til Priyanka Gandhi Vadra, som testet positivt for Covid-19 på onsdag. Les Maulshree Seth’s rapport for å vite hvordan kongressaktivister reagerer.

Express Explained

Nesten tre år etter det nye koronaviruset ble oppdaget i Kina, har et nytt zoonotisk virus blitt oppdaget i landets to østlige provinser med 35 infeksjoner identifisert så langt. Denne nye typen Henipavirus blir også kalt Langya Henipavirus eller LayV. Hva er Langya Henipavirus? Vi forklarer

Annonse Best of Explained

Klikk her for mer

Union Ministry of Consumer Affairs har skrevet til industrien og andre berørte interessenter og invitert dem til å brainstorme en plan for å ha én kabel for lading alle enhetene dine. Departementets trekk kommer i bakgrunnen av konseptet LiFE – Livsstil for miljøet – annonsert av statsministeren på FNs klimakonferanse (CoP 26) som ble holdt i Glasgow i november i fjor. Så hvordan planlegger regjeringen å gå videre med det, og hva betyr det for næringen? Vi forklarer

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå