Demokrater, republikanere sponser lovforslag for å gi tusenvis av afghanere veien til statsborgerskap

0
47

Medlemmer av de afghanske familiene Karimzai og Salarzai, som flyktet fra Afghanistan etter at Taliban tok makten, krysser innreisehavnen El Chaparral etter å ha fått lov til å komme inn i USA som asylsøkere med tittel 42-unntak. Tijuana, Mexico, 22. juli 2022 (REUTERS/Aimee Melo)

Topartilovgivning har blitt innført i begge husene i den amerikanske kongressen for å etablere en vei til amerikansk statsborgerskap for tusenvis av afghanske evakuerte som er tatt opp i USA med midlertidig immigrasjonsstatus, kunngjorde sponsorene tirsdag.

Lovforslaget vil også utvide berettigelsen for spesielle immigrasjonsvisum (SIV) utover afghanere som jobbet for den amerikanske regjeringen til de som kjempet sammen med amerikanske styrker som kommandosoldater og luftvåpenpersonell, og til kvinner som tjenestegjorde i spesielle antiterrorteam.

Identiske versjoner av lovforslaget ble introdusert dager før den første årsdagen for den endelige tilbaketrekningen av amerikanske tropper og den kaotiske evakueringsoperasjonen som avsluttet USAs lengste krig og så Taliban overkjørte Kabul.

“ Vi må holde vår forpliktelse til å gi trygg, lovlig tilflukt til de som villig setter livet på spill for å støtte USAs misjon i Afghanistan,” Den demokratiske representanten Earl Blumenauer, co-sponsor av husets lovforslag med republikaneren Peter Meijer, sa i en uttalelse.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Forklart: Nærmer den globale inflasjonen en topp?

Premium

Nitishs brudd med BJP: Bihar er klar for Mandal 2.0-politikk

Premium

Etter svik i Bihar vil Nitish Kumar gå ned i ettertiden som en selv…

Premium

Forklart: Hvorfor flyselskaper har blitt bedt om å dele internasjonale passasjerer … Abonner nå for å få 66 % rabatt

Tre minoritetsrepublikanere, inkludert senator Lindsey Graham, sluttet seg til tre flertallsdemokrater for å introdusere en identisk versjon av Afghanistan Adjustment Act i det tynt delte senatet, noe som økte sjansene for gjennomgang.

Til tross, en kongressassistent, talte på betingelse av anonymitet, sa tiltaket sannsynligvis vil møte “motstand” fra anti-immigrasjonsrepublikanere.

Mange av de 76 000 afghanerne som fløy ut i fjorårets evakueringsoperasjon, kom inn i USA på humanitær prøveløslatelse, en midlertidig immigrasjonsstatus som vanligvis bare varer i opptil to år.

Annonse

Lovverket vil tillate de evakuerte å søke om permanent juridisk status hvis de underkastes ytterligere bakgrunnssjekker.

Generelt kan bare disse afghanerne få permanent juridisk status i USA søker om asyl eller gjennom SIV, programmer preget av store etterslep.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå