Delhi gurdwara-prest tilbød USA-reise for å synge kirtaner, jukset; 1 holdt

0
51

Tiltalte avslørte at han brukte sønnens konto for transaksjonene. Han er angivelig involvert i en lignende sak ved Parliament Street politistasjon i Delhi, og i Mumbai. Han ble tatt med 10 mobiltelefoner og falske ID-er, sa politiet.

En forretningsmann ble arrestert av Delhi-politiet for angivelig å ha jukset en gurdwaras hodegranthi under påskudd av å ta ham med til USA for å synge kirtaner på tilstelninger. Politiet sa at siktede har jukset andre religiøse hoder ved å bruke samme modus operandi.

Den siktede, Sanjay Yadav, ble arrestert fra Indore dager etter at granthi klaget over at han ble lurt av den siktede, sa politiet. I denne saken påsto klageren, sjef granthi Baldev Singh (50), som jobber ved Majnu Ka Tila Gurdwara, at han ble snytt for 1,25 lakh Rs.

Politiet sa at Singh klaget over at en mann henvendte seg til ham og tilbød seg å ta ham med til USA med utsikter til å synge salmer på kulturelle og religiøse begivenheter over hele landet. Tiltalte tok deretter penger fra Singh under påskudd av visumgebyrer og andre dokumenter.
Sak ble registrert 30. juli.

DCP (Nord) Sagar Singh Kalsi sa: “Vi analyserte alle samtaledetaljer og pengetransaksjoner. Vi fant ut at tiltalte opererte fra forskjellige steder i Indore, Madhya Pradesh. Et team ble sendt dit og flere raid ble utført. Vi sjekket deretter opptak av minibanker som tiltalte brukte for å ta ut pengene. Yadav ble deretter pågrepet søndag, han brukte e-Mitra-tjenester for pengene. Han har blitt arrestert nå.”

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

I den opprinnelige landsbyen har lokalbefolkningen fortsatt tro på Nitish, men noen tviler hans p…

Premium

Kutch dukker opp episenteret for Gujarats klumpete hudsykdomsutbrudd, registrerer…

Premium

På fly til Kabul, hjemkomsthistorier et år etter overtakelsenPremium

Forklart: Inflasjonsmykning, hva nå? Abonner nå for å få 62 % rabatt

Politiet sa at under avhør avslørte Yadav at han brukte sønnens konto for transaksjonene. Han er angivelig involvert i en lignende sak ved Parliament Street politistasjon i Delhi, og i Mumbai. Han ble tatt med 10 mobiltelefoner og falske ID-er, sa politiet.

Ifølge politiet nærmet Yadav målene sine på WhatsApp og andre sosiale medieplattformer, og utga seg som en velstående forretningsmann med kontakter i USA og Canada. Han ville lokke prester ved å tilby dem muligheter til å synge salmer i USA og ville deretter ta penger under påskudd av avgifter for visum og pengeveksling, la politiet til.

Forklart av The Indian Express Do ikke bare lese nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå