Delhi gurdwara präst erbjöd USA resa för att sjunga kirtaner, lurade; 1 hölls

0
47

Den anklagade avslöjade att han använde sin sons konto för transaktionerna. Han ska vara inblandad i ett liknande fall vid Parliament Streets polisstation i Delhi och i Mumbai. Han ertappades med 10 mobiltelefoner och falska ID, säger polisen.

En affärsman greps av polisen i Delhi för att ha lurat en gurdwaras huvudgranthi under förevändning att han tog honom till USA för att ha sjungit kirtaner vid tillställningar. Polisen sa att den anklagade har lurat andra religiösa huvuden med samma modus operandi.

Den anklagade, Sanjay Yadav, greps från Indore dagar efter att granthi klagade över att han blivit lurad av den anklagade, sade polisen. I det aktuella fallet hävdade klaganden, chefen granthi Baldev Singh (50), som arbetar på Majnu Ka Tila Gurdwara, att han blivit lurad på 1,25 lakh Rs.

Polisen sa att Singh klagade över att en man närmade sig honom och erbjöd sig att ta honom till USA med utsikten att sjunga psalmer vid kulturella och religiösa evenemang över hela landet. Den åtalade tog sedan pengar från Singh under förevändning av viseringsavgifter och andra dokument.
Ett ärende registrerades den 30 juli.

DCP (North) Sagar Singh Kalsi sa: “Vi analyserade alla samtalsdetaljer och gjorda pengatransaktioner. Vi fann att den anklagade verkade från olika platser i Indore, Madhya Pradesh. Ett team skickades dit och flera räder genomfördes. Vi kollade sedan bilder av bankomater som den anklagade använde för att ta ut pengarna. Yadav greps sedan på söndagen, han använde e-Mitra-tjänster för pengarna. Han har arresterats nu.”

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

I ursprungsbyn tror lokalbefolkningen fortfarande på Nitish, men vissa tvivlar hans p…

Premium

Kutch dyker upp epicentret av Gujarats utbrott av lumpen hudsjukdom, registrerar…

Premium

På flyg till Kabul, hemkomsthistorier ett år efter övertagandetPremium

Förklarat: Inflationen dämpas, vad nu? Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

Polisen sa att Yadav i förhör avslöjade att han använde sin sons konto för transaktionerna. Han ska vara inblandad i ett liknande fall vid Parliament Streets polisstation i Delhi och i Mumbai. Han fångades med 10 mobiltelefoner och falska ID, sade polisen.

Enligt polisen närmade sig Yadav sina mål på WhatsApp och andra sociala medieplattformar, och utgav sig för att vara en rik affärsman med kontakter i USA och Kanada. Han skulle locka präster genom att erbjuda dem möjligheter att sjunga psalmer i USA och skulle sedan ta pengar under förevändning av avgifter för visum och penningväxling, tillade polisen.

Förklarat av The Indian Express Do inte bara läsa nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu