Bak utvidelsen av Maharashtra-kabinettet, BJP-Shinde-spillplanen for å bryte Sena-høyborgene

0
51

Maharashtra CM Eknath Shinde med opposisjonsleder Ajit Pawar og andre under edsseremoni for nye ministre, i Raj Bhavan i Mumbai, 9. august 2022. (PTI)

Eknath Shinde -ledet Maharashtra-regjeringens utvidelse av ministerråd på tirsdag – både inkluderingene og en ekskludering— indikerer BJP og opprørsgruppen Shiv Sena-gruppens planer om å ta på seg Uddhav Thackeray-ledede Shiv Sena i dets høyborger Mumbai og Aurangabad i de kommende borgervalgene.

En senior BJP-funksjonær sa at partiets fokus nå var på valget i Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) og på borgerlige organer i Sena-festninger som Aurangabad, Thane og Kalyan-Dombivli. Med dette i bakhodet utnevnte den regjerende koalisjonen ledere tildet utvidede ministerrådet.

Les også |Shinde-Fadnavis-kabinettet er ikke det første; flere tilfeller av tomanns-, til og med enmannsshow

Selv om mange politiske observatører ble overrasket over ikke-inkluderingen av tidligere minister og Bandra (vest) MLA Ashish Shelar, sa partiinnsidere at det var en del av strategien å distribuere tjenestene hans for de kommende BMC-målingene. I 2017 var Shelar president for BJPs Mumbai-enhet. Under hans ledelse leverte partiet en fantastisk prestasjon ved å vinne 82 av de 227 avdelingene i BMC, bare to bak Shiv Sena, dens allierte på den tiden. Shiv Sena har vært ved makten i det borgerlige organet siden de vant det for første gang i 1985. For å holde Sena lykkelige den gang, tillot BJP sin allierte å beholde kontrollen over BMC og opprettholdt i stedet større kontroll over delstatsregjeringen.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Etter at Sena brøt båndene til BJP og sluttet seg til Nationalist Congress Party (NCP) og kongressen for å danne Maha Vikas Aghadi-regjeringen, posisjonerte Shelar seg som en trofast anti-Thackeray-leder og jobbet for å hjørne Sena på grunn av påståtte økonomiske uregelmessigheter i BMC og dens dårlige funksjon. BJP-funksjonærer sa at partiets sentrale ledelse, sammen med statsledere, hadde utarbeidet en plan for å møte Sena i de neste BMC-målingene og vinne mer enn 134 avdelinger i landets rikeste samfunnsorgan.

Subscriber Only StoriesSe alle< figur>Premium

Forklart: Hva er betydningen av Indias samtaler med NATO?Premium

The toxic Fathers of St. Xavier’s, Kolkata

PremiumI den opprinnelige landsbyen har lokalbefolkningen fortsatt tro på Nitish, men noen tviler på hans p…Premium

Delhi Confidential: Opposisjonsledere hopper over Jagdeep Dhankar’s sverge…Abonner nå for å få 62 % RABATT Må leses |Hvorfor BJPs U -slå på Sanjay Rathod for minister: Need for a Vidarbha face

BJP har også øyne på Aurangabad Municipal Corporation, som har vært en høyborg i Sena bortsett fra BMC og Thane borgerorgan. I kabinettet er minst tre nye statsråder fra byen. De er Atul Save (BJP), Abdul Sattar (Shinde-gruppen) og Sandipan Bhumare (Shinde-fraksjonen). I Thane, som er CMs bastion, forventer den regjerende koalisjonen å seile gjennom ettersom et flertall av de sittende selskapene har byttet lojalitet til Shinde-fraksjonen. BJP, for å konsolidere sin egen base i Kalyan-Dombivli Municipal Corporation, har gitt en ministerplass til Ravindra Chavan fra Dombivli.

Med induksjon av ledere som Girish Mahajan, Gulabrao Patil og Dadasaheb Bhuse inn i ministerrådet, er BJP ute etter å sikre sin posisjon i Nord-Maharashtra, hvor NCP har forsøkt å gjøre dypere inngrep. BJP forventer at utnevnelsene vil øke innsatsen deres for å fravriste kontrollen over Jalgaon borgerlige organ fra Shiv Sena og beholde Nashik Municipal Corporation.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene . Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå