Home Svenska Analys: Justitieministern synar Donald Trumps bluff

Analys: Justitieministern synar Donald Trumps bluff

0

Den amerikanska justitieministern synade Donald Trumps bluff. Det skriver både Washington Post och CNN i analyser efter Merrick Garlands presskonferens om FBI-räden mot Mar-a-Lago. Trump har beskyllt FBI för att genomföra en politiskt motiverad räd. Under pressträffen sa Garland att myndigheterna – för transparensens skull – kan släppa själva husrannsakningsordern, samt en lista över vad FBI hittade. Alltså, skriver Chris Cillizza i CNN, exakt den information som Trump själv har haft sedan i måndags, men valt att inte släppa. ”Vad Garland gör är att säga till Trump: Vill du spela fult? Det kan jag också”, skriver han. Trump måste nu bestämma om han vill överklaga detta eller inte, skriver Aaron Blake i Washington Post. Och om Trump gör det, även om det finns fullt rimliga anledningar, kan det se ut som att han försöker dölja något. I National Review är tongångarna annorlunda. Skribenten Dan McLaughlin tror att Vita huset och justitiedepartementet har ett intresse av att ha pågående utredningar mot Trump. Och även Trump själv, fortsätter McLaughlin, vill nog göra detta till en stor grej. ”Det hjälper honom med den republikanska publiken och gör honom aktuell i nyhetsmedierna, och han bryr sig inte om någonting annat.”