USA: Trump sier at FBI gjennomførte søk på eiendommen hans i Mar-a-Lago

0
49

Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump sa i en lang uttalelse at FBI foretok en ransaking av eiendommen hans i Mar-a-Lago og hevdet at agenter hadde brutt opp en safe. (Reuters-fil)

FBI ransaket tidligere president Donald Trumps eiendom i Mar-a-Lago som en del av en etterforskning av om han tok med seg hemmelige dokumenter fra Det hvite hus til sin bolig i Florida, sa folk som er kjent med saken. Mandag.

Trump avslørte handlingen i en lang uttalelse, og hevdet at agenter hadde brutt seg inn i safen hans i et søk han avviste som bevis på “mørke tider for vår nasjon.”

Inngangen til tidligere president Donald Trumps eiendom i Mar-a-Lago. (AP-fil)

Søket, som FBI og justisdepartementet ikke umiddelbart bekreftet, markerer en dramatisk eskalering i rettshåndhevelseskontrollen av Trump og kommer midt i en separat, men intensiverende etterforskning av forsøk på å snu resultatene av Presidentvalget 2020.

Trump og hans allierte forsøkte umiddelbart å kaste søket som en del av en demokratisk drevet innsats for å hindre ham i å vinne en ny periode i 2024, selv om Biden White House sa at de ikke hadde noen forkunnskaper om det og den nåværende FBI-direktøren, Christopher Wray , ble utnevnt av Trump for fem år siden og fungerte som en høytstående tjenestemann i et republikansk-ledet justisdepartement.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Nitish’s brudd med BJP: Bihar er klar for Mandal 2.0-politikk

Premium

Sajjid Chinoy: ‘Rupien er en valuta som gir bedre resultater mot t…< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Delhi Confidential: Midt i Bihar-dramaet vil Harivansh gå av som nestleder …

Premium

Konstant sparring, kommunikasjonsgap, krypskygge: Hvorfor Nitish sluttet med NDAabonner nå for å få 66 % RABATT

«Etter å ha jobbet og samarbeidet med de relevante regjeringsorganene, var ikke dette uanmeldte raidet mot mitt hjem nødvendig eller passende,» sa Trump i sin uttalelse.

Han la til: «Dette er mørke tider for vår nasjon, som mitt vakre hjem, Mar-A-Lago i Palm Beach, Florida, er for tiden under beleiring, raidet og okkupert av en stor gruppe FBI-agenter. Ingenting lignende har noen gang skjedd med en president i USA før.»

Talsmann for justisdepartementet, Dena Iverson, nektet å kommentere søket, inkludert om hvorvidt statsadvokat Merrick Garland personlig hadde autorisert søket.

Annonse

Trump har ikke utdypet grunnlaget for søket, men justisdepartementet har undersøkt mulig feilbehandling av klassifisert informasjon etter at National Archives and Records Administration sa at de hadde hentet 15 bokser med poster som inneholdt gradert informasjon fra Mar-a-Lago tidligere dette. år. Riksarkivet sendte saken til Justisdepartementet. Trump har tidligere hevdet at presidentposter ble overført “i en ordinær og rutinemessig prosess.”

Det er flere føderale lover som regulerer håndteringen av klassifiserte poster og sensitive myndighetsdokumenter, inkludert lover som gjør det straffbart å fjerne slikt materiale og oppbevare det på et uautorisert sted. To personer kjent med saken, som snakket på betingelse av anonymitet for å diskutere en pågående etterforskning, sa at søket fant sted tidligere mandag og bekreftet at agenter også søkte å se om Trump hadde ytterligere presidentposter eller noen hemmeligstemplede dokumenter på eiendommen.

Selv om en ransakingsordre ikke antyder at kriminelle anklager er nære eller til og med forventet, må føderale tjenestemenn som ønsker å få tak i en først demonstrere for en dommer at de har sannsynlig årsak til at en forbrytelse har skjedd. I sine første offentlige bemerkninger siden nyhetene om søket dukket opp, nevnte ikke Trump det mandag kveld under et telerådhus på vegne av Leora Levy, republikaneren i Connecticut han støttet i tirsdagens primærvalg i det amerikanske senatet for å velge en motstander mot et stort valg. Den demokratiske amerikanske senatoren Richard Blumenthal. Trump ga sin offentlige støtte til Levy sent i forrige uke, og kalte henne mandag det beste valget “for å erstatte Connecticuts vits om en senator.”

Annonse

Men i et innlegg på sosiale medier mandag kveld var han mye mer ubevoktet, og kalte søket en «våpenisering av rettssystemet, og angrep fra radikale venstredemokrater som desperat ikke vil at jeg skal stille som president i 2024.»

Under presidentvalget i 2016 forsøkte Trump å utnytte en FBI-etterforskning av sin demokratiske motstander, Hillary Clinton, om hvorvidt hun mishandlet klassifisert informasjon gjennom en privat e-postserver hun brukte som utenriksminister. Daværende FBI-direktør James Comey konkluderte med at Clinton hadde sendt og mottatt klassifisert informasjon, men FBI anbefalte ikke straffeanklager fordi det fastslo at Clinton ikke hadde til hensikt å bryte loven.

Trump forkastet denne avgjørelsen og gikk deretter til skritt. opp sin kritikk av FBI da agenter begynte å undersøke om kampanjen hans hadde samarbeidet med Russland for å tippe valget i 2016. Han sparket Comey under den etterforskningen, og selv om han utnevnte Wray måneder senere, kritiserte han ham rutinemessig også mens han fortsatt var president.

Undersøkelsen er neppe den eneste juridiske hodepine Trump konfronterer. En egen etterforskning knyttet til Trumps og hans alliertes innsats for å angre resultatene av presidentvalget i 2020 – som førte til opprøret 6. januar 2021 ved US Capitol – har også blitt intensivert i Washington.< /p>

Og en distriktsadvokat i Fulton County, Georgia, undersøker om Trump og hans nære medarbeidere forsøkte å blande seg inn i statens valg, som ble vunnet av demokraten Joe Biden.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå