USA lover 1 milliard dollar flere raketter, andre våpen til Ukraina

0
54

US Air Force Staff Sgt. Cody Brown, til høyre, med 436th Aerial Port Squadron, sjekker paller med 155 mm granater som til slutt skal til Ukraina, 29. april 2022, ved Dover Air Force Base, Del. (AP Photo/Alex Brandon, File)

Biden-administrasjonen sa mandag at den sender sin største ennå direkte levering av våpen til Ukraina, da landet forbereder seg på en potensielt avgjørende motoffensiv i sør mot Russland, og sender 1 milliard dollar i raketter, ammunisjon og annet materiale til Ukraina fra forsvarsdepartementets lagre.

Den nye amerikanske våpenforsendelsen vil styrke Ukraina ytterligere ettersom den starter motoffensiven, som analytikere sier for første gang kan tillate Kiev å forme løpet av resten av krigen, nå ved halvårsgrensen .

Kyiv har som mål å presse russiske tropper tilbake fra Kherson og andre sørlige territorier nær Dnipro-elven. Russland har de siste dagene flyttet tropper og utstyr i retning av de sørlige havnebyene for å avverge den ukrainske motoffensiven.

“I alle stadier av denne konflikten har vi vært fokusert på å skaffe ukrainerne det de trenger. , avhengig av de utviklende forholdene på slagmarken,” sa Colin Kahl, undersekretær for forsvar for politikk, mandag da han kunngjorde den nye våpenforsendelsen.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Eks-fotballsjef Praful Patel ‘arrangert’ FIFA-brev om Indi…

Premium

Forklart: Nærmer den globale inflasjonen en topp?

Premium

Nitish’s brudd med BJP: Bihar er klar for Mandal 2.0-politikk

Premium

Etter svik i Bihar vil Nitish Kumar gå ned i ettertiden som en selv…Abonner nå for å få 66 % AV

Den nye amerikanske hjelpen inkluderer ytterligere raketter for High Mobility Artillery Rocket Systems, eller HIMARS, samt tusenvis av artillerirunder, mørtelsystemer, spyd og annen ammunisjon og utstyr. Militære befal og andre amerikanske tjenestemenn sier at HIMARS og artillerisystemer har vært avgjørende i Ukrainas kamp for å blokkere Russland fra å ta mer terreng.

Mens USA allerede har levert 16 HIMARS til Ukraina, sa Kahl den nye pakken inkluderer ikke flere.

“Dette er ikke systemer som vi vurderer at du trenger i hundrevis for å ha den typen effekter” som trengs, sa Kahl. “Dette er presisjonsstyrte systemer for veldig spesielle typer mål, og ukrainerne bruker dem som sådan.” Han nektet å si hvor mange av de presisjonsstyrte missilsystemene for HIMARS som var inkludert i mandagens kunngjøring, men sa at USA har levert «flere hundre» av dem de siste ukene.

Annonse

Den siste kunngjøringen bringer den totale amerikanske sikkerhetshjelpen forpliktet til Ukraina av Biden-administrasjonen til mer enn 9 milliarder dollar.

I sin nattlige videotale takket Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy USA for pakken, og sa «100 % av den vil vi bruke for å beskytte friheten, vår felles frihet». Inntil nå var den største enkeltkunngjøringen av sikkerhetshjelpspakken for 1 milliard dollar 15. juni. Men denne hjelpen inkluderte 350 millioner dollar i presidentens myndighetsuttak, og ytterligere 650 millioner dollar under Ukraine Security Assistance Initiative, som gir finansiering til opplæring, utstyr og annen sikkerhet behov som kan kjøpes fra andre land eller selskaper.

Paller med 155 mm skjell på vei til Ukraina blir lastet av 436th Aerial Port Squadron, fredag 29. april 2022 ved Dover Air Force Base, Del. (AP Photo/Alex Brandon, File)

Mandagens pakke lar USA levere våpensystemer og annet utstyr raskere siden det tar dem fra forsvarsdepartementets hyller.

Annonse

I tillegg til rakettene til HIMARS inkluderer den 75 000 runder med 155 mm artilleri, 20 mørtelsystemer og 20 000 skudd for dem, 1000 skuldermonterte Javelin-raketter og andre våpen, eksplosiver og medisinsk utstyr.

De siste fire månedene av krigen har Russland konsentrert seg om å erobre Donbas-regionen i det østlige Ukraina, der pro-Moskva-separatister har kontrollert noe territorium som selverklærte republikker i åtte år. Russiske styrker har gjort gradvis fremskritt i regionen mens de har lansert missil- og rakettangrep for å begrense bevegelsene til ukrainske jagerfly andre steder.

Kahl anslo at russiske styrker har pådratt seg opptil 80 000 dødsfall og skader i kampene, selv om han brøt ikke ned tallet med et anslag over drepte styrker.

Han sa at de russiske troppene har klart å vinne «inkrementell» terreng i det østlige Ukraina, men ikke de siste ukene. “Men det har kostet det russiske militæret ekstraordinært på grunn av hvor godt det ukrainske militæret har prestert og all hjelpen det ukrainske militæret har fått. Og jeg tror nå at forholdene i øst i hovedsak har stabilisert seg og fokuset flytter seg virkelig mot sør.» Den nye finansieringen blir betalt gjennom 40 milliarder dollar i økonomisk og sikkerhetsstøtte til Ukraina godkjent av kongressen i mai.
Dette er 18. gang Pentagon har levert utstyr fra forsvarsdepartementets aksjer til Ukraina siden august 2021.

USA og allierte vurderer fortsatt om de skal levere fly til Ukraina, sa Kahl.
It&# 8217;s “ikke utenkelig at vestlige fly nedover veien kan være en del av blandingen,” sa han.
Zelenskyy tidlig i krigen appellerte nesten daglig etter krigsfly, og kalte dem avgjørende for å beskytte Ukrainas himmel.

Annonse

USA og noen andre NATO-land fryktet at det kunne trekke dem inn i mer direkte involvering i Ukrainas krig mot Russland, og har ikke levert vestlige fly.
Separat mandag, Treasury Department sa at de sender 3 milliarder dollar mer i direkte økonomisk bistand til Ukraina. Det er en del av en tidligere godkjent 7,5 milliarder dollar i økonomisk bistand, med 1,5 milliarder dollar som ennå ikke er utbetalt.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå