USA-börserna lyfte rejält – Nasdaq ur björnmarknad

0
48

USA-börserna lyfte brett på onsdagen efter att de amerikanska inflationssiffrorna för juli kommit in lägre än väntat. Det breda S&P-indexet stängde på sin högsta nivå sedan maj:

• S&P 500: +2,1%
• Dow Jones: +1,6%
• Nasdaq: +2,9%

Konsumentpriserna ökade med 8,5 procent i juli, ner från 9,1 procent i juni och lägre än analytikernas förhandstips som låg på 8,7 procent. Enligt Bloomberg utlöste rapporten nedgångar i långräntorna, vilket lyfte humöret i Wall Streets räntekänsliga techsektor. Meta och Netflix rusade cirka 6 procent medan Amazon var upp 3,5 procent. Det tekniktunga Nasdaq-indexet har nu studsat upp över 20 procent från bottennivån i juni, och därmed avslutat sin längsta björnmarknad sedan 2008, enligt Market Watch. Twitter handlades upp 4 procent efter nyheten om att Elon Musk sålt Tesla-aktier för nära 7 miljarder dollar. Det är fortfarande oklart Musk kommer tvingas fullfölja sitt uppköpsbud på Twitter. Även Teslas aktie steg 4 procent. Coinbase klättrade 7 procent trots att bolaget rapporterade en större förlust än väntat i det senaste kvartalet. Gamingbolaget Roblox bommade också estimaten på bred front. Aktien rasade initialt men stängde på plus 1,4 procent. New York-börserna i går
• S&P 500: −0,5%
• Dow Jones: –0,2%
• Nasdaq: −1,2% Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.