”Trump kan få ett straff som han själv införde”

0
63

Om Trump visar sig ha brutit mot federal lag genom att beslagta hemligstämplade dokument riskerar han att dömas till fem års fängelse. Ett straff som han själv införde under sin tid vid makten, skriver Philip Bump i The Washington Post. Efter att USA:s underrättelsegemenskap avslöjat för reportrar att de misstänkte att Ryssland blandat sig i valet 2016 drev Trump på för att klassa beslagtagande av hemligstämplad statlig information som grov förbrytelse. ”Medborgaren Trump kan ha brutit mot en lag som president Trump gjorde till ett grovt brott”, skriver Bump. New York Times Peter Baker skriver att Trump nu anklagar USA:s rättssystem för att vara precis det han försökte förvandla det till – ett politiskt vapen för presidenten. Baker påpekar att det inte finns några bevis för att president Joe Biden har blandat sig i den pågående utredningen mot expresidenten. ”Men Trump har en lång historia av att anklaga motståndare för att göra vad han själv gör eller skulle göra i samma situation”, skriver han.