St. Xavier's University-professor tvunget til å slutte på grunn av “Instagram-bilder”

0
49

(Foto: sxccal.edu)

En tidligere professor ved St. Xavier's University, Kolkata, har besluttet å flytte Calcutta High Court mot universitetsmyndighetene måneder etter at hun ble “tvunget” til å gi anbud hennes oppsigelse etter klager fra en forelder over hennes “støtende” fotografier på Instagram. Ifølge kvinnen vil en stevningsbegjæring mot universitetsmyndighetene bli innlevert til den aktuelle domstolen innen neste uke.

Kvinnen, som ikke ønsket å bli navngitt, fortalte The Indian Express at det ble holdt en «kengurudomstol» 7. oktober i nærvær av rektor (V-C) Felix Raj, registrar Asish Mitra, hvor hun ble «skremt, mobbet og hånet» med seksuelt fargede bemerkninger” og “anstøtende insinuasjoner” uten noen provokasjon eller begrunnelse.

Les også |'Instagram kommer til å bli mer videofokusert over tid', sier Adam Mosseri

«Jeg ble fortalt at en forelder til en bachelorstudent hadde funnet ut at sønnen hans så på bildene mine fra min personlige Instagram-konto, som han syntes var støtende og på grensen til nakenhet. Det var to bilder av meg i en blå badedrakt tatt på rommet mitt som jeg hadde lagt ut som en Instagram-historie i fjor, flere uker måneder før jeg begynte på universitetet. Det var ingen måte disse bildene fortsatt kunne være tilgjengelige siden en Instagram-historie, som standard, er live i bare 24 timer. Dessuten er Instagram-profilen min “privat” og ikke “offentlig” … De to bildene kunne ikke ha blitt sett av studenten uker senere,” sa hun.

Hun begynte på universitetet i august i fjor. Hun sa at 7. oktober 2021 mottok hun en telefon fra rektors kontor der hun ba om å være til stede for et møte med V-C Felix Raj kl. 16.00 samme dag.

Subscriber Only StoriesView All

< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Delhi Confidensial: Shashi Tharoor mottar Legion Of Honour, Frankrike&#8…

Premium

Ashok Gehlot hevdet økning i drap etter voldtekt, data viser noe annet

Premium

Face tech bak arrestasjoner av opptøyer i Delhi: «Samtale bedt om å matche positur»

Premium

Utfor offentlig gjenskinn holdt India første runde av samtaler med NATO, ble enige om å…Abonner nå for å få 66 % RABATT

«Det er et mysterium for meg hvordan universitetet fikk tilgang til disse bildene. Jeg følte meg så fortvilet og ydmyket i det øyeblikket at jeg ikke orket å undersøke resten av bildene. Jeg var i et møte der de private bildene mine ble sirkulert blant folk ukjente for meg, uten mitt samtykke. Den eneste måten andre parter kan få tilgang til slike Instagram-historier på, er ved å hacke eller hvis noen tok skjermbilder av bildene når de ble lagt ut og deretter sirkulerte dem…» sier kvinnen i sin politianmeldelse.

Top Education Nyheter

Klikk her for mer

Brevet fra forelderen, som ble lest opp for professoren i møtet 7. oktober, sa: «Nylig ble jeg forferdet over å se at sønnen min så på noen bilder av prof. [….] der hun har posert i en seksuelt eksplisitt måte som forårsaker bevisst offentlig eksponering … Det er uanstendig, vulgært og upassende for en 18 år gammel student å se professoren hans kledd i sparsomme klær som viser kroppen hennes på en offentlig plattform.»

Les også |Mann anklaget for å ha misbrukt Noida kvinne har FB, Insta følger i tusenvis, bilder med topp BJP brass

Akademikeren, som har en doktorgrad fra to europeiske universiteter, påsto måten hun ble tvunget til å trekke seg på utgjorde ca. “seksuell trakasering”. Hennes oppsigelsesbrev, adressert til V-C, sa: “Du har ikke gitt noen forklaring på hvordan fotografiene – som ble lagt ut måneder før jeg begynte i institusjonen og som ble delt med et utvalgt, tett kontrollert publikum i bare 24 timer – var du har tilgang til, har du heller ikke gitt noen forsikring om at fotografiene vil bli ødelagt. I stedet har vilkårlige og primitive standarder for 'moral' blitt brukt til å skamme og objektivisere fotografiene mine og kroppen min …»

Annonse

Verken rektor Felix Raj eller registrar Asish Mitra svarte på anrop og meldinger til mobilen deres tall på tirsdag.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå