Ministern till attack mot bankernas bolånemarginaler

0
50

Finansmarknadsministern Max Elger (S) är kritisk till att bankerna höjer sina bolåneräntor kraftigt trots att deras finansiering blev billigare förra månaden, skriver SvD Näringsliv. Elger säger att det är ”bekymmersamt” att bankerna passar på att dryga ut sina marginaler när tuffare tider stundar för de svenska hushållen. Det är dags att ta ”räntefajten” med sin bank. På en fråga från tidningen om bankerna passar på att tjäna pengar när räntorna ökar svarar han: – Det är väl alldeles uppenbart utifrån de data som vi observerar att de tar tillfället i akt. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.