Maharashtra Wakf Board-sak: AG skriver til SC om endring av advokat, forsøk på å forhindre ham i å dukke opp

0
46

riksadvokat KK Venugopal

riksadvokat KK Venugopal har skrevet til høyesteretts generalsekretær og registrert sin protest mot den “plutselige endringen” av spesialadvokaten i en sak som gjelder Maharashtra-staten Wakf Board, og påstand om forsøk på å hindre ham i å møte i saken.

“Når vi ser på helheten av det som har kommet frem, ser det ut til at den som står bak hendelsene som har skjedd, enten det er mottakerne av overføringen eller noen andre, er opptatt av å sikre at riksadvokaten ikke argumenterer for denne saken», sa AG i sitt brev den 8. august, og ba om utsettelse med henvisning til dårlig helse.

Les i Forklart |Forklart: Hvordan en waqf opprettes, og lovene som styrer slike eiendommer

AG hadde tidligere skrevet til høyesterettsregistratoren om utviklingen i saken som involverer en anke mot en kjennelse fra Bombay High Court fra 2011 som mente at det statlige Wakf-styret var ulovlig opprettet og tillot overføring av land til forskjellige begunstigede av Charity Commissioner.

Brevet sa at 14. juli, etter en omtale av senioradvokat Harish Salve, som reiste spørsmålet, “er hvert tilfelle der en veldedig organisasjon opprettet av muslim bare er en Wakf eller kan den generelle veldedighetsloven utenfor en Wakf være gjeldende. ”, ble saken oppført for høring.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

Forklart: Nærmer den globale inflasjonen en topp?

Premium

Nitishs brudd med BJP: Bihar er klar for Mandal 2.0-politikk

Premium

Etter svik i Bihar vil Nitish Kumar gå ned i ettertiden som et selv…Premium

Mindre enn en uke igjen til Independence Day, tiranga-politikken tar fart. Abonner nå for å få 66 % RABATT

AG sa at “ved å se på problemet…er det vanskelig å finne noe haster og hva som førte til at saken ble tatt opp for hastebehandling”. Selv om det ble nevnt igjen 29. juli for å fremme høringen til 2. august, bestemte retten seg for å føre det opp etter å ha konstatert helsetilstanden hans da han hadde testet positivt for Covid da, sendte inn AG.

Han la til “deretter … kom en rekke hendelser som var oppsiktsvekkende”.

Den 30. juli ble advokat Javed Sheikh, som var den instruerende rådgiveren, muntlig informert om at han ble fjernet som spesialadvokat i saken, AG sa, og la til “dette var virkelig sjokkerende siden det ikke ble gitt noen grunn for denne plutselige endringen”. 1. august fikk Sheikh brevet om å kansellere avtalen.

Annonse

Etter endringen av Advocate on Record, “ble ingen instruksjoner til meg mottatt i saken”, sa Venugopal. Han påpekte videre at han i det tidligere brevet hadde sagt at “forsøket på å fjerne hele det juridiske teamet like før høringen var i grov forakt for retten”.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå