Imran Khans øverste assistent arrestert for å ha kommet med “opprørske” bemerkninger

0
43

Pakistans tidligere statsminister Imran Khan. (Fil)

En nær medhjelper til Pakistans tidligere statsminister Imran Khan ble tirsdag arrestert etter å ha trukket en privat TV-kanal ut av luften for å ha sendt intervjuet hans ansett som opprørsk og truende mot nasjonal sikkerhet.

< p>Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) leder Shehbaz Gill, som også er talsperson for Khan, deltok i et ARY News-program på mandag og kritiserte Shehbaz Sharif-regjeringen sterkt for å prøve å sette den tidligere premieren mot hæren.< /p>

Pakistan Electronic Media Regulatory Authority (Pemra) utstedte et varsel til ARY News for å ha sendt det den kalte var “falsk, hatefull og opprørsk” innhold basert på “absolutt desinformasjon med en klar og tilstedeværende trussel mot nasjonal sikkerhet ved å sette i gang opprør i de væpnede styrkene”.

Som varselet ble utstedt, ble overføringen av kanalen, kjent for dets nære bånd med Khan og hans parti, begynte å gå av luft og til slutt ble driften suspendert.
Mistanken om kanalen ble fulgt av arrestasjonen av Gill.

Subscriber Only StoriesView All< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Hvorfor Nitish Kumar følte fraværet av Sushil Modi, ‘Jaitley channel'

Premium

RSS-shake-up for BJP: Hvorfor og hvor alle

Premium

Indian Monsoon 2022 Live Updates: 2 døde som kraftig regn piske Himachal; 3 …

Premium

Delhi Confidential: Shashi Tharoor mottar Legion Of Honour, Frankrike&#8…Abonner nå for å få 62 % RABATT

En talsperson for Islamabad-politiet sa at Gill har blitt arrestert for å ha “avgitt uttalelser mot statsinstitusjonene og oppfordret folket til opprør.”

Gill hadde påstått at regjeringen prøvde å provosere den nedre og mellomste nivået av hæren mot PTI, og hevdet at familiene til slike “rangerer” støtte Imran Khan og hans parti “som gir næring til raseri i regjeringen”.

I mellomtiden har PTI-formann Khan kalt Gills arrestasjon for en “bortføring”.

Annonse

«Dette er en bortføring, ikke en arrestasjon. Kan slike skammelige handlinger finne sted i noe demokrati? Politiske arbeidere behandlet som fiender. Og alt for å få oss til å akseptere en utenlandsk-støttet regjering av kjeltringer,” han tvitret.

PTIs visepresident Fawad Chaudhry tvitret: “Shehbaz Gill ble plukket opp fra Banigala Chowk av uidentifisert personell i biler uten nummerskilt på dem.” PTI’s tidligere menneskerettighetsminister

Shireen Mazari hevdet at “bortføringen” av at Gill og ARY ble tatt av luften var en del av en konspirasjon for amerikansk regimeskifte.

Annonse

“ARY utenfor skjermen av dette sivile diktaturet Importert regjering og nå Shahbaz Gill ‘arrestert’ eller bortført fra Bani Gala chowk. Så det er klart et kritisk ord og ingen arrestordre vil du bli tatt bort! Dette er den store utformingen av amerikansk regimeendringskonspirasjon & sine medarbeidere,» twitret hun.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå